Izdelki za dvig vibracije in manifestacijo življenja, o kakršnem sanjaš.

Povežimo se

Kako izbrati najboljši gel za tuširanje za suho kožo?

Na kaj biti pozoren ob nakupu gelov za tuširanje za suho kožo se nemara sprašuje vsak, ki ima suho kožo, saj si je ob vsakodnevni negi nikakor ne želi še dodatno izsušiti. Zato je potrebno biti ob nakupu pozoren, da je gel za tuširanje za suho kožo res najboljši, kar lahko ponudite svoji koži.

Kakšni so razlogi za nastanek suhe kože?

Nastanek suhe kože je najpogostejše posledica ekstremnih temperaturnih in vremenskih sprememb, kot so mraz, vročina, veter (1).

Poleg tega na kožo vplivajo tudi:

  • hitre klimatske spremembe okolja,
  • prehrana posameznika,
  • ogrevanje prostorov v zimskem času,
  • starost,
  • delno tudi genska zasnova,
  • hormonske spremembe,
  • jemanje določenih zdravil ali pa
  • močno potenje ob obisku savne in pri napornih športnih aktivnostih

.Pomembno vlogo imajo tudi razne kemikalije s katerimi ste lahko vsakodnevno v stiku ob uporabi različnih mil, gelov, detergentov.

Vzrok za nastanek suhe kože je lahko tudi nošenje najlonk, ki dlje časa drgnejo in poškodujejo povrhnjico ali pa britje oziroma depilacija, ki predstavlja še večji poseg v kožo.

Tudi dolgotrajnejša izpostavljenost preveč vroči vodi in vsakodnevno umivanje z agresivnimi geli za prhanje, šamponi ali mili, lahko močno poškodujejo kožo in zmanjšajo njej maščobni sloj. Suha koža torej lahko nastane iz različnih razlogov, a je največkrat posledica kombinacije omenjenih.

Značilnosti suhe kože

Glavna značilnost suhe kože je, da ji primanjkuje olja, ki zadržuje vlago v koži in deluje kot ščit pred izsušitvijo in škodljivimi zunanjimi vplivi.

Ker koža proizvaja manj maščobe, tako izgubi svoj lesk, prožnost, poveča se možnost vdora škodljivih snovi v notranjost kože, celo povrhnjica se lahko začne luščiti (2).

Koža je največji čutilni organ, ki ga je potrebno pravilno negovati za kvalitetno in harmonično življenje. Suha koža pa lahko oslabi imunski sistem, kar povzroči pojav rdečih lis, luščenje, srbečico ali pa pojav izpuščajev.

Kako pravilno negovati kožo in kakšen gel za tuširanje za suho kožo uporabiti?

Da se poskrbi za regeneracijo kože in prekrvavitev, je priporočljivo enkrat tedensko narediti nežen piling telesa, ki bo odstranil tudi odmrle celice in umazanijo.

Na spletu obstaja ogromno receptov za pripravo domačih naravnih pilingov za suho kožo, ki si jih lahko hitro pripravite doma. Eden od teh, ki je preverjeno primeren za nego suhe kožo, je naslednji:

pol rumenjaka zmešate s koruzno moko ali drobnim pšeničnim ali koruznim zdrobom, dodate žličko mandljevega olja in žličko medu ter vse skupaj zmešate in si pred prhanjem nežno vtrite v telo. Lažje je, če ga vtirate v nekoliko vlažno kožo. Nato pa se naprej normalno stuširate.

Ker je izvajanje pilinga zelo pomembno tudi iz energijskega vidika, saj poleg kože poskrbi tudi za eterično telo človeka (življenjsko energijo), smo v Angelci pripravili optimalno kombinacijo naravnih sestavin v 100% naravnem pilingu Eros iz linije Zeleno zlato, ki s kombinacijo kave, petršilja, soli, hmelja in olivnega olja poskrbi za fizično in energijsko prenovo.

gel za tuširanje za suho kožo

Za vsakodnevno tuširanje pa je pomembno, da uporabite gel za tuširanje za suho kožo, čigar nežna formula ne bo izsušila kože in bo poskrbela, da bo koža očiščena, navlažena, sveža in mehka. Strokovnjaki svetujejo, da je potrebno uporabljati zelo blage čistilne izdelke in povišati raven vsakodnevnega vlaženja (3).

Zato smo za vas razvili naravne gele za tuširanje, ki vsebujejo nežno naravno formulo, brez dodanih umetnih sestavin, alkoholov, močnih parfumov in kemikalij, ki uničujejo in izsušujejo kožo, a je kljub temu dovolj močna, da kožo očisti, a je ne izsuši, temveč ji pomaga vzdrževati vlažnost, svežino in mehkobo.

Celo uporabljena naravna eterična olja so dovolj nežna tudi za suho kožo. Ta eterična olja dodajo naravnim gelom za tuširanje posebno dodatno vrednost in kvaliteto, saj poleg umazanije, s telesa sperejo tudi težke energije in energijski mrčes, ki se je nabral okoli vas preko celega dneva, poleg tega pa vam:

Suha koža je zelo specifičen tip kože, saj je zelo občutljiva in nežna ter tudi tanjša. Zato mora biti izbrani gel za tuširanje za suho kožo narejen po načelu naravne kozmetike, nežen in brez dodanih močnih parfumov in alkoholov.

Če pa si lahko privoščite, da kakšen dan preskočite tuširanje, vam bo vaša suha koža prej hvaležna kot, če se tuširate vsak dan. Priporočamo vam tudi energijske terapije, ki bodo pomagale vrniti ravnovesje vaši koži.

Vse lepo do prihodnjič.

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 60€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om


.