5% lugolova raztopina, 30ml

15,00

5 % lugolova raztopina je naravna mešanica elementarnega joda in kalijevega joda:

☑️ pomaga pri ugotavljanju pomanjkanja joda v telesu, kar je pogost problem

☑️ jod je mineral, ki se nahaja v našem telesu in pomaga proizvajati hormone, ki spodbujajo imunski sistem

☑️ nujno je potreben za dobro delovanje telesnih funkcij

☑️ jod, ki je uporabljen za pripravo, izvira iz kristalov

☑️ ta lugolova raztopina vsebuje 5 % joda, 100 g vsebuje 5 g joda in 10 g kalijevega jodida

Imunski sistemHormoni

(3 mnenja strank)

Brezplačna dostava po Sloveniji za vsa naročila nad 60€.

 • Hitra dostava
 • Izdelano z ljubeznijo
Varen nakup

Glede uporabe raztopine in za druge nasvete, se posvetuj z zdravnikom (MD) ali farmacevtom in poišči več informacij na spletu. Spodaj pa si lahko prebereš praktične nasvete o uporabi lugolove raztopine, iz strani proizvajalca.

Prednosti 5% lugolove raztopine

 • v uporabi je od leta 1829
 • vsebuje 5 % joda
 • 100 g vsebuje 5 g joda in 10 g kalijevega jodida,
 • jod, ki je uporabljen za pripravo, izvira iz kristalov (ni iz lupinarjev niti iz morskih alg)
 • Lugolova raztopina se najpogosteje aplicira preko kože, saj ni znane toksičnosti pri absorbciji skozi kožo v kri.
 • Pomaga pri ugotavljanju pomanjkanja joda v telesu.
 • Pomaga pri izboljšanju vnosa joda.

Priporočila proizvajalca glede praktičnega preizkusa z lugolovo raztopino:

Lugolov raztopino nanesi na okroglo območje, ki je približne velikosti 2 palcev (na predel trebuha) in počakaj, da se popolnoma posuši. Zagovorniki testa menijo, da je treba biti pozoren na to, koliko časa traja, da ta “jodni obliž” izgine.

 • Če po 24 urah obliž še vedno obstaja, so rezultati normalni.
 • Če obliž izgine ali večinoma izgine v manj kot 24 urah, naj bi to pomenilo določeno stopnjo pomanjkanja.
 • Izginotje v manj kot 18 urah naj bi kazalo na zmerno do precejšnje pomanjkanje joda in nakazovalo potrebo po dodatnem jodu.

Kadarkoli je oseba bolna, se bo transdermalni jod še posebej hitro absorbiral, saj jod pomaga proizvajati hormone, ki spodbujajo imunski sistem. V našem lastnem testiranju (testiranje proizvajalca) smo bili priča 4- do 5-kratnemu povečanju absorpcije v obdobjih velikega stresa ali bolezni.

Proizvajelec

Heiltropfen je priznana britanska blagovna znamka izdelkov za wellness, zdravje in gospodinjstvo. V svoji ponudbi nudi izdelke vrhunske kvalitete, proizvedene v Evropski uniji.

Heiltropfen blagovna znamka je poznana predvsem po zeolitu, DMSO-ju, lugolovi raztopini in magnezijevem kloridu.

Dodatne informacije

Teža108 g

Uporaba

Priporočilo za uporabo: Uporablja se kot surovina, na lastno odgovornost, zato se pred uporabo posvetuj z zdravnikom ali farmacevtom. V zelo redkih primerih lahko pride do alergijske reakcije na koži. 

TEST: Najprej nanesi majhno količino Lugolove raztopine na kožo in pusti delovati približno 1 uro – preveri, ali obstaja kakšna alergijska reakcija (rdeča koža, srbenje).

Uporaba v praksi (proizvajalec): Pri pitju raztopine vzamemo 2 kapljici v 2 dcl vode.

Rok trajanja je neomejen.

Opozorilo: Hranite izven dosega otrok.

Sestavine

Sestavine: demineralizirana voda (85 %), kalijev jodid (10 %), jod (5 %)

Vsebina: steklenička s pipeto

Neto količina: 30 ml

3 mnenja za 5% lugolova raztopina, 30ml

 1. Darja (preverjena stranka)

  Sem zadovoljna. Javim kako bo z mojo ščitnico po uporabi Lugolove raztopine
  Lp, Darja

 2. Anica P. (preverjena stranka)

  Hvala za poslani izdelek. Sama ga še nisem uporabljala. Dajem ga sedaj papigi skobčevke, ker sem ga za ta namen tudi naročila. Ga bom pa tudi sama uporabljala kot preventivo.

 3. Marija (preverjena stranka)

  Hvala za izdelek jutri bom začela jemati danes pa testiram na koži javim rezultat.

Podaj mnenje
Spoštovani obiskovalec/obiskovalka spletne strani! Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini je mogoče oceniti z ocenami. Oceno je možno podati brez prijave v račun v spletni trgovini. Oceno lahko odda vsak uporabnik spletne strani, vendar pa bodo prikazane le tiste ocene, ki bodo preverjene, da so kupile izdelek in zavedene kot kupec posameznega produkta. Prikazane so torej zgolj ocene potrošnikov, ki so izdelke tudi dejansko kupili. Na ta način je zagotovljena resničnost in pristnost ocen podanih s strani kupcev. Da se ocena lahko odda mora kupec za izdelek na spletni strani najprej vnesti: (i) njegovo mnenje; (ii) naziv (poljubno ime, ki bo prikazano na spletni strani ob oceni), (iii) veljaven elektronski naslov, ki pa ne bo objavljen ampak je na voljo samo upravljalcu spletne strani za preverbo podatkov o kupcu ter zagotavljanju pristnosti ocene in (iv) številko računa oziroma naročila (ki jo vpiše v rubriko: *Vaše mnenje), ki pa prav tako ne bo prikazana in je namenjena zgolj verifikaciji kupca. Po preverjanju s strani upravljalca spletne strani so objavljene vse ocene, ne glede na izražanje pozitivnih ali negativnih lastnosti in mnenja o izdelku. Ocene so podane izključno s strani dejanskih kupcev in niso na nikakršen način sponzorirane. Mnenja, ki bodo vsebovala žaljivo ali sovražno vsebino (kletvice, rasizem, spodbujanje k sovraštvu ipd.) do drugih posameznikov, stvari ali čutečih bitij ne bodo javno objavljena.

Blago oziroma posamezni izdelek je možno oceniti od 1 do 5 zvezdicami v sekciji »Vaša ocena«. Pri čemer 1 zvezdica predstavlja najnižjo oceno in peta zvezdica najvišjo oceno. . Ob oddaji ocene ocena z zvezdicami ni obvezna, v kolikor je ocena zapisana v polju Podaj mnenje v sekciji »Vaše mnenje«, ki je obvezno polje, brez katerega se ocene blaga ne da oddati. Povprečna ocena (povprečje vseh oddanih ocen posameznega izdelka od 1 do 5) je prikazana na produktni in drugih straneh, kjer je izdelek izpostavljen, in sicer ob nazivu izdelka. Komentarji skupaj s posameznimi ocenami pa so prikazani pod posameznim produktom na strani, ki je namenjena temu produktu. Menja oziroma ocene so razvrščene po datumu oddaje, od najstarejšega do najnovejšega.

Oceno lahko poda tudi kupec, ki je izdelek kupil v naši fizični poslovalnici: "Trgovina Angelca", ki se nahaja na naslovu: Šlandrov trg 21, 3310 Žalec v Sloveniji. V primeru oddaje mnenja na spletni strani mora kupec na koncu mnenja dopisati (v rubriko *vaše mnenje) še s številko računa oziroma naročila za posamezni izdelek. Na podlagi številke računa bomo nato z vpogledom v lastne evidence računov verificirali kupca, ki je nek izdelek tudi dejansko kupil, saj razpolaga z računom za nakup tega izdelka. V primeru, da kupci, ki so izdelek kupili v naši fizični poslovalnici ali spletni trgovini (in njihovega nakupa ne bo mogoče verificirati), številke računa oziroma naročila pri oddaji ocene niso navedli, jih bomo prek elektronskega naslove info@angelca.si kontaktirali in opozorili, da nam lahko skladno s Pogoji poslovanja zaupajo oziroma pošljejo še številko računa oziroma naročila, saj sicer njihova ocena sicer ne bo javno objavljena. Ob objavi mnenja, bomo številko računa oziroma naročila odstranili in jo vodili v lastnih evidencah. Več o uporabi predmetne spletne strani in oddaji mnenj, si lahko preberete tudi v Pogojih poslovanja, ki so dostopni s klikom na naslednjo povezavo: Pogoji poslovanja spletne strani .

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja