Izdelki za dvig vibracije in manifestacijo življenja, o kakršnem sanjaš.

Povežimo se

Mala šola kristalov: Kako izbrati popoln kristal zase?

Izbor kristala ni vedno enostavna odločitev. Obstaja veliko vrst in oblik kristalov, vsak pa ima svoje edinstvene lastnosti in energijo. Vendar pa lahko s pravim občutkom, znanjem in nekaj preudarnosti izbereš pravi kristal zase. V tem zapisu bomo raziskali, kako izbrati kristal in katere dejavnike je treba upoštevati pri izbiri.

Poišči zanesljivega prodajalca ali si oglej kristal v živo

Pri nakupu kristala je pomembno, da najdeš zanesljivega prodajalca. Danes se na trgu pojavlja mnogo ponaredkov, ravno tako lahko kristal prepotuje dolgo pot, preden prispe do trgovine. Zato je znanje o čiščenju in negi kristalov zelo pomembno. Nakup kristala, ki je poln negativnih energij ti lahko namreč povzroči več škode kot koristi.

Pri nas so vsi kristali energijsko čisti, saj že več kot 20 let nabiramo znanje o kristalih in ga uporabljamo v praksi. Zato so kristali v trgovini Angelca obravnavni z veliko skrbnostjo in nego, saj so vsi kristali energijsko čisti in tako pripravljeni za optimalno uporabo. Andreja Novak je tudi izumila pripomoček za čiščenje kristalov – zlato spiralo – ki ti omogoča, da so tvoji kristali tudi doma v pravi energijski negi. Poglej si blog zapis o pomembnosti čistih kristalov.

Če je mogoče ti priporočamo, da si kristal ogledaš v živo, preden ga kupiš. Tako lahko preveriš ali ti kristal ustreza po velikosti, barvi in kar je najpomembneje – ali resonira s tabo. Pri nas, v trgovini Angelca v Žalcu ti svetujemo, kateri kristal bi ustrezal tvojim željam, ravno tako ti ga brezplačno programiramo.

kako izbrati kristal

Kako izbrati kristal? Po občutku ali po podpori?

Obstajata dve možnosti pri izbiri kristala; da izbereš kristal, ki te najbolj pritegne (po obliki, barvi, vibraciji) ali da izbereš kristal glede na podporo, ki ti jo daje (in jo trenutno najbolj potrebuješ v življenju). V kateri skupini se najdeš?

Izberi kristal po občutku

Pri izbiri kristala je pomembno, da uporabiš svoj občutek. Kristal, ki te pritegne na prvi pogled in ti daje dobro energijo, je verjetno pravi zate. Poslušaj svoj notranji glas in izberi kristal, ki ti najbolj odgovarja. Izbira kristala je osebna in se razlikuje od posameznika do posameznika.

Če te privlači več kristalov, lahko izbereš več kristalov in jih uporabiš v kombinaciji za doseganje najboljših rezultatov.

Ne pozabi, da izbira kristala ni samo nakup, ampak je lahko tudi čudovita izkušnja. Ko se odločaš za nakup, si vzemi čas, da si ogledaš in otipaš različne kristale. Lahko jih držiš v rokah ali jih položiš na določen del telesa in občutiš, kateri kristal ti daje najboljše občutke.

Pri tem upoštevaj tudi svoj “budget”. Kristali se razlikujejo po ceni, zato se prepričaj, da se odločiš za kristal, ki ga lahko brez težav kupiš. Vendar pa cena ne sme biti edino merilo pri izbiri kristala, saj so njegove koristi neprecenljive.

Z uporabo svojega občutka pri izbiri kristala lahko dosežeš boljše rezultate in uživaš v koristih, ki jih prinaša.

Izberi kristal glede na to, kakšno podporo potrebuješ

Druga možnost izbire kristalov je glede na to, kaj v tem trenutku najbolj potrebuješ v svojem življenju.

Preden začneš iskati kristal, se vprašaj, zakaj ga želiš. Ali želiš okrepiti svoje zdravje, zmanjšati stres, izboljšati svoje odnose ali kaj drugega? Odgovor na to vprašanje ti bo pomagal izbrati kristal, ki bo najbolj primeren za tvoje potrebe.

Da bo tvoja odločitev lažja, smo v Angelci pripravili izbor kristalov glede na podporo. Tako lahko hitreje izbereš kristal za svoj namen.

Izbiraš lahko med naslednjimi podporami:

Poglej si tudi članek o učinkih kristalov in njihovi uporabi.

Kaj pa barva kristala?

Barva kristala vpliva na njegovo energijo in učinke. Na primer:

 • modri kristali so povezani z umirjenostjo in jasnostjo misli,
 • rdeči kristali so povezani s strastjo in energijo.
 • roza kristali so povezani z energijo ljubezni
 • turkizni kristali so povezani z energijo miru…

Če se boš odločil-a izbirati kristal po barvi upoštevaj, da izbereš tisto, ki ustreza tvojemu namenu ali te barva enostavno pritegne. Poglej si tudi blog zapis Kaj pomenijo barve kristalov.

Te zanima več o kristalih? Oglej si webinar: Vodnik po kristalih za začetnike

Spoznaj skrivnostni svet kristalov, ki ti ga bo Andreja Novak pričarala v navdihujočem webinarju: Vodnik po kristalih za začetnike.  En del webinarja je namenjen prav izbiri kristalov.

VSEBINA WEBINARJA:

 • UVOD IN SPLOŠNO O KRISTALIH
 • PREDSTAVITEV 7-IH NAJPOGOSTEJŠIH KRISTALOV
 • KAKO IZBRATI KRISTAL
 • ČIŠČENJE KRISTALOV (in par besed o programiranju)
 • ZDRAVLJENJE S KRISTALI IN UPORABA KRISTALOV V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU
webinar vodnik po kristalih

Ne pozabi

Kristali so bogatstvo. Ko bo kristal v tvojem lastništvu, ne spreglej naslednje:

 •  Kristal hrani na pravem mestu

Kristal je treba pravilno hraniti, da ohrani svojo energijo in moč. Kristale je treba hraniti na suhem mestu, stran od elektronskih naprav. Najbolje je, da so shranjeni v naravnih materialih.

 • Čiščenje kristalov

Da je delovanje kristala nate in prostor dobrodejno in krepčilno, mora biti kristal sam po sebi čist. O tem smo več napisali že v prvem delu blog zapisa.

 • Programiranje kristalov

Če želiš dodatno vplivati ne delovanje kristala ga lahko programiraš. Ker je programiranje kristalov precej zahtevno saj je pomembno, da nima človeškega zapisa, ti priporočamo, da kristal kupiš pri nas, saj vam kristale programira odlična kristaloterapevtka Mateja Cvetko.

Zaključek

Kako izbrati pravi kristal je pomembna tema, saj izbira kristala vpliva na tvoje počutje, zdravje in duševno stanje. Pri izbiri upoštevaj svoje namene, lastnosti in energijo kristala ter ga primerno hrani in neguj. S pravilno izbranim in negovanim kristalom lahko izboljšaš svoje življenje in dosežeš svoje cilje.

Pogosta vprašanja o izbiri kristala

 1. Kako lahko preverim pristnost kristala?

Pravi kristal je težek in hladen na dotik. Lahko ga tudi preizkusiš z uporabo magnetnega polja, saj nekateri kristali, kot je hematit, privlačijo magnet.

 • Ali lahko izberem več kot en kristal?

Seveda! Lahko izbereš več kristalov, ki delujejo skupaj in dopolnjujejo tvoj namen namene. Poglej si tudi Angelcine sete kristalov, kjer najdeš optimalne kombinacije kristalov.

 • Kaj storiti, če ne najdem pravega kristala za svoj namen?

Piši nam na info@angelca.is ali izberi kristal, ki ti je všeč in ga uporabi za splošno dobro počutje.

 • Kaj storiti, če se moj kristal poškoduje?

V tem primeru je najbolje, da ga vrneš nazaj v naravo. Kristal ti je podaril vse kar je imel zate in zdaj je čas, da se vrne v naravo. S hvaležnostjo ga zakoplji v zemljo (lahko tudi med svoje cvetlice).

Želimo ti obilo užitka ob iskanju pravega kristala zase!

Angelca

Dodaj odgovor
Spoštovani obiskovalec/obiskovalka spletne strani! Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini je mogoče oceniti z ocenami. Oceno je možno podati brez prijave v račun v spletni trgovini. Oceno lahko odda vsak uporabnik spletne strani, vendar pa bodo prikazane le tiste ocene, ki bodo preverjene, da so kupile izdelek in zavedene kot kupec posameznega produkta. Prikazane so torej zgolj ocene potrošnikov, ki so izdelke tudi dejansko kupili. Na ta način je zagotovljena resničnost in pristnost ocen podanih s strani kupcev. Da se ocena lahko odda mora kupec za izdelek na spletni strani najprej vnesti: (i) njegovo mnenje; (ii) naziv (poljubno ime, ki bo prikazano na spletni strani ob oceni), (iii) veljaven elektronski naslov, ki pa ne bo objavljen ampak je na voljo samo upravljalcu spletne strani za preverbo podatkov o kupcu ter zagotavljanju pristnosti ocene in (iv) številko računa oziroma naročila (ki jo vpiše v rubriko: *Vaše mnenje), ki pa prav tako ne bo prikazana in je namenjena zgolj verifikaciji kupca. Po preverjanju s strani upravljalca spletne strani so objavljene vse ocene, ne glede na izražanje pozitivnih ali negativnih lastnosti in mnenja o izdelku. Ocene so podane izključno s strani dejanskih kupcev in niso na nikakršen način sponzorirane. Mnenja, ki bodo vsebovala žaljivo ali sovražno vsebino (kletvice, rasizem, spodbujanje k sovraštvu ipd.) do drugih posameznikov, stvari ali čutečih bitij ne bodo javno objavljena.

Blago oziroma posamezni izdelek je možno oceniti od 1 do 5 zvezdicami v sekciji »Vaša ocena«. Pri čemer 1 zvezdica predstavlja najnižjo oceno in peta zvezdica najvišjo oceno. . Ob oddaji ocene ocena z zvezdicami ni obvezna, v kolikor je ocena zapisana v polju Podaj mnenje v sekciji »Vaše mnenje«, ki je obvezno polje, brez katerega se ocene blaga ne da oddati. Povprečna ocena (povprečje vseh oddanih ocen posameznega izdelka od 1 do 5) je prikazana na produktni in drugih straneh, kjer je izdelek izpostavljen, in sicer ob nazivu izdelka. Komentarji skupaj s posameznimi ocenami pa so prikazani pod posameznim produktom na strani, ki je namenjena temu produktu. Menja oziroma ocene so razvrščene po datumu oddaje, od najstarejšega do najnovejšega.

Oceno lahko poda tudi kupec, ki je izdelek kupil v naši fizični poslovalnici: "Trgovina Angelca", ki se nahaja na naslovu: Šlandrov trg 21, 3310 Žalec v Sloveniji. V primeru oddaje mnenja na spletni strani mora kupec na koncu mnenja dopisati (v rubriko *vaše mnenje) še s številko računa oziroma naročila za posamezni izdelek. Na podlagi številke računa bomo nato z vpogledom v lastne evidence računov verificirali kupca, ki je nek izdelek tudi dejansko kupil, saj razpolaga z računom za nakup tega izdelka. V primeru, da kupci, ki so izdelek kupili v naši fizični poslovalnici ali spletni trgovini (in njihovega nakupa ne bo mogoče verificirati), številke računa oziroma naročila pri oddaji ocene niso navedli, jih bomo prek elektronskega naslove info@angelca.si kontaktirali in opozorili, da nam lahko skladno s Pogoji poslovanja zaupajo oziroma pošljejo še številko računa oziroma naročila, saj sicer njihova ocena sicer ne bo javno objavljena. Ob objavi mnenja, bomo številko računa oziroma naročila odstranili in jo vodili v lastnih evidencah. Več o uporabi predmetne spletne strani in oddaji mnenj, si lahko preberete tudi v Pogojih poslovanja, ki so dostopni s klikom na naslednjo povezavo: Pogoji poslovanja spletne strani .

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 60€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om


.