Košarica

Brezplačna dostava  pri nakupu nad 50€. Osebni prevzem v trgovini v Žalcu.

FacebookInstagramEmail

Povežimo se

SOS za imunski sistem – prva pomoč pri težavah

Imunski sistem

Vsaka sprememba letnega časa, nihanje temperatur vpliva tudi na področje imunskega sistema. Jeseni, v prehodu na zimski čas, je več prehladov, viroz. Spomladi pa je več alergij. Oboje je povezano z imunskim sistemom. Kako okrepiti imunski sistem? In kako ga kljub stresu, ki je dnevno prisoten in prav tako negativno vpliva nanj, ohranjati. Vendar najprej nekaj o tem, kaj imunski sistem sploh je.

imunski sistem in virusi

Kaj je imunski sistem?

To je vaš naravni ščit pred okužbami, ki se počasi gradi. Nekaj imunosti imate pridobljene, nekaj pa si je zgradite sami. Za določene bolezni, kot so recimo alergije, ki jih je imela mama, lahko otrok pridobi imunost preko njenega mleka. Pri otroku se gradi imunski sistem postopoma. Otrok se, ko pride v vrtec ali v šolo, med sovrstnike, večkrat okuži, dobi vročino in to je za njega koristno, saj se na ta način začne krepiti njegov imunski sistem. Torej vročine, če se otrok drugače dobro počuti ne zbijamo ampak dovolimo, da vročina, do določene višine, skuri vse viruse ali bakterije, ki so prisotni.

V telesu sta za imunski sistem odgovorna črevesje in žleza timus, zato moramo poskrbeti, da je naša prebava redna in črevesje zdravo. Žleza timus se nahaja na področju prsnega koša. Timus si lahko tudi sami aktivirate ali to pokažete svojim otrokom. To naredite tako, da se na tem področju potolčete, tako kot se je tolkel Tarzan, z namenom, da se to področje aktivira, vajo lahko ponovite tudi večkrat na dan.

Kako okrepiti imunski sistem?

imunski sistem otrok Najprej morate odpraviti stres, ki je lahko zunanj ali notranji.

  • Pri zunanjem prihaja nemir, negativni občutki iz okolice.
  • Pri notranjem, pa prihaja stres zaradi lastnih pričakovanj, nezadovoljstva, nekaj ne znate rešiti in se nemir v vas krepi in ruši vaše zdravje.

Več časa preživetega v naravi, fizična aktivnost, uživanje lokalno pridelane žive hrane, življenje brez stresa ali umirjanje z meditacijo so prvi in najpomembnejši koraki do tega, kako okrepiti imunski sistem. Bolj kot ste zadovoljni in se znate sprostiti ter se ne obremenjujete z malenkostmi, manj se na vas »prilepi sistemov«, tujih energij in fizično telo ostaja zdravo, vitalno. Tudi kvalitetna voda, ki jo lahko telo sprejme, predela je zelo pomembna. Pijte dovolj, in s tem začnite že zjutraj, takoj ko se zbudite, saj bo to aktiviralo vašo presnovo. Vodi lahko dodate nekaj kapljic limone ali nekaj zrnc soli. Priporočamo vamo uporabo naših nalepk za vodo, več o njih si poglejte TUKAJ.

aqua life nalepke za informiranje vode

Kako se lotiti sprememb?

Najprej morate sprejeti sebe, početi več stvari, ki so vam v veselje, saj vas bo to sprostilo in vas aktiviralo v pozitivno smer. Ena dejavnost, ki vas spomni na to, bo dovolj. Lahko je to ples, sprehod, guganje z gugalnico ali v zimskem času sankanje, kepanje…

Ko iz prehrane izključite vsa poživila, mlečne izdelke in predelano hrano, podprite črevesje s kvalitetnim probiotikom. To pomeni, da se za nekaj časa odpovejte kavi, sladkorju v vseh oblikah in vsem mlečnim izdelkom, s tem boste razbremenili jetra in črevesje. Šele takrat, se bo črevesje s pomočjo probiotika okrepilo in bo iz živil, ki jih pojeste lahko sprejelo vitamine in minerale, ki jih jemljete z namenom, da vam okrepijo imunski sistem, ali izboljšajo fizično počutje. Če imate težave s prebavo in veliko alergij, težave s kožo, boste morali svoje telo še dodatno razstrupiti, da zadiha. Podporo pri tem vam lahko da zeolit (OGLEJ SI TUKAJ), ki spada med najmočnejše razstrupljevalce na svetu, hkrati pa vsebuje življenjsko pomembne minerale: natrij, kalcij, kalij, magnezij in železo.

Vaja, ki je dobro da jo v tem primeru redno delate je sledeča:

S prsti obeh rok se dotaknite popka in hitro dihajte na način, da se popek premika ven in noter, dihate kako hitro zmorete. Vdihov in izdihov naj bo v eni ponovitvi 21. Naredite pa tri ponovitve. Po vaji najprej začutite spodnji del telesa, kaj se je spremenilo in ko se energije umirijo, spijte kozarec vode.

1. GRELNE BLAZINICE: Če bolečina na fizičnem nivoju še vedno ostane, si lahko pretok v fizičnem telesu izboljšate tudi s pomočjo grelne blazinice (OGLEJ SI TUKAJ), ki odvajajo iz telesa odvečno vlago in občutke hladu. Pri bolečinah v hrbtenici, kosteh, sklepih, spolnih organih, išijasu, vam področje pregreje in s tem izboljša počutje.

2. DMSO KAPLJICE: Podoben efekt smo opazili tudi pri uporabi DMSO kapljic (OGLEJ SI TUKAJ), ki smo jih nanesli na področje ključnic, med palec in kazalec na obeh rokah ter na področje, kjer je bilo prisotno vnetje na bezgavkah. Po uporabi lahko opazite rdečino na koži, zato uporabo najprej testirajte, so pa raziskave pokazale, da so nezaželene in alergijske reakcije redke.

VODENA MEDITACIJA

3. DOVOLJ SPANJA: Dovolj spanja in kvaliteten spanec seveda ne smeta manjkati. Iz prostora, v katerem spite, odstranite vse, kar vas lahko pri počitku moti. Telefon, tudi ostale ekrane ter vse drugo, kar ne spada v spalnico. Telesu dajte možnost, da počiva. Raziskave so pokazale da so najbolj zdravi ljudje, ki spijo 7 ur na dan. Seveda so obdobja, ko potrebujete več spanca, včasih manj, zato poslušajte svoje telo in ga tudi upoštevajte.

4. MAGNEZIJEV KLORID: Če ste kljub temu, da spite dovolj še vedno utrujeni, oz. ste veliko v stresu, preverite kako je stanje magnezija v vašem telesu. Magnezijev klorid (OGLEJ SI TUKAJ), ki ga uporabljamo pri nas, prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, uravnoteži stanje elektrolitov v telesu, podpre delovanje živčnega sistema, mišic in ohraniti zdrave kosti in zob, odpravi krče.

Pripravili smo vam 2 – SOS PAKETA za nujno prvo pomoč, ko jo potrebujete

 

 

dvig imunskega sistema SOS PAKET – mini:

Vključuje 8 najbolj priljubljenih izdelkov, za celostno naravno podporo izboljšanju počutja in za pomoč pri krepitvi imunskega sistema: 5x zeliščna grelna vrečka -za lajšanje bolečin in odvajanje vlage iz telesa, Zlata Aqua Life nalepka za informiranje vode – za celostno revitalizacijo energij, DMSO kapljice – za energijsko pretočnost in blažitev vnetij in bolečin, 100% naravna arometeravetska krema Artemida – za lajšanje stresa in krepitev ažna čakre.

OGLEJ SI VEČ TUKAJ

SOS PAKET – maxi:

dvig imunskega sistema

Vključuje kombinacijo 20-ih izdelkov, za naravno podporo izboljšanju počutja in za  imunski sistem: 10x zeliščna grelna vrečka – za lajšanje bolečin in odvajanje vlage iz telesa, 3 x Aqua life nalepke za vodo – za revitalizacijo energij, za imunski sistem in notranji mir, za razkuževanje in razstrupljanje. DMSO kapljice – za energijsko pretočnost in blažitev vnetij, Magnezijev klorid – za podporo delovanju živčnega sistema in mišic, 100% naravna arometerapvetska krema Artemida – za lajšanje stresa in krepitev ažna čakre, 100% naravni arometerapevtski piling Eros – za energijsko prenovo telesa in DARILO – 3x kristal vodni kamen – za vir sveže energije v telesu (vrsta kristalov je izbrana posebej za vas).

OGLEJ SI VEČ TUKAJ

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 50€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om