Košarica

Brezplačna dostava  pri nakupu nad 50€. Osebni prevzem v trgovini v Žalcu.

FacebookInstagramEmail

Povežimo se

8 nasvetov, kako se znebiti celulita

Celulit ni samo lepotna napaka, kaže vam tudi na nepravilno delovanje presnove, na zastrupljenost telesa. Kako se znebiti celulita je torej kompleksna težava. Uspeha ne dosežete samo s kremo oziroma zdravljenjem prizadetega mesta na koži, ampak morate korenito spremeniti način življenja.

.
.
Kaj vse vpliva na nastanek celulita?
.
.

  • hormoni, estrogen
  • nezdrava prehrana
  • prebava
  • premalo pitja vode
  • uživanje določenih zdravil
  • premalo gibanja
  • ozka oblačila
  • stres

Poglejmo si, kako se znebiti celulita s upoštevanjem zgoraj naštetih dejstev.

.

Hormoni
.
.

naravna kozmetikaVeč celulita imajo ženske, kar kaže na to, da je težava povezana predvsem s hormoni, najbolj z estrogenom. Snovem, ki so podobne estrogenu, smo ves čas izpostavljeni, saj se nahajajo v hrani, kozmetiki, plastičnih izdelkih, poznamo jih pod imenom hormonski motilci.

Ti lahko povzročajo hitro pridobivanje teže, neredno menstruacijo, nihanje razpoloženja, napete prsi, pogoste glavobole, izpadanje las ali težave s spanjem. Vse to je lahko povezano s povečanim deležem estrogena v telesu.

Zato bodite pozorni na to, katero kozmetiko uporabljate ter katera čistila.
.
.

Prehrana in celulit
.
.

Predelana hrana, neredni obroki in hrana, ki ni živa; vse to vpliva na presnovo. Potrebno si je razporediti obroke preko dneva. Za telo zelo prijazna je 8-urna dieta, kar pomeni da si obroke razporedite v 8 ur, 16 ur pa hrane ne uživate (imate post). Prvi obrok imate recimo ob 10. uri, zadnjega pa pred 18. uro.

Veliko ljudi se med hujšanjem popolnoma odpove maščobam, kar negativno vpliva na ščitnico in s tem se poruši hormonsko ravnovesje v telesu. Maščobe morajo biti zdrave in v prehrani morajo predstavljati od 20 do 30 odstotkov zaužite energije. Metabolizem lahko aktivirate tudi s pekočo hrano. Hrana, ki jo lahko popolnoma črtate z vašega jedilnika, so sladkarije, bela moka in mleko (ni vedno težava v laktozi, ampak v kazeinu, ki je beljakovina v mleku, na katero je intoleranca tako pogosta kot na gluten).
.
.

Prebava
.
.

Pri vprašanju, kako se znebiti celulita ima pomembno vlogo prebava. Ko se lotite spremembe, bolj zdravega načina življenja, se lahko zaradi spremembe prehrane poruši vaš ritem in tudi prebava. Zato je v tem obdobju koristno, da telesu pomagate z uporabo kvalitetnih probiotikov, da se zdravljenje in krepitev organizma začneta od znotraj navzven. Zelo ugoden vpliv na stanje kože imajo tudi aminokisline, zato ne pozabite, da bo v prehrani dovolj tudi teh.

.

Vita Biosa
.
.

Uživanje vode proti celulitu
.
.

S pitjem vode začnite že takoj ko vstanete – to bo aktiviralo presnovo in prebavo. Če spijete 6 dcl mlačne vode z limono, ste s tem že aktivirali razstrupljanje. Kavi se ni potrebno odpovedati, popijte pa za vsako skodelico kave dodaten kozarec vode.
.
Zeleni čaj je lahko nadomestek kave, saj pomaga spodbuditi metabolizem. Vsekakor pa poslušajte telo, kaj mu ustreza, česa si želi, kaj potrebuje. Na dan naj bi zaužili med 2-2,5 l vode, med vadbo in pri povečanem potenju pa moramo količino vode seveda temu primerno tudi povečati. Če se zelo potite ponoči, predstavlja to veliko izgubo tekočine, ki jo morate seveda nadomestiti. (1)
.

.
Zdravila in celulit
.
.

Tudi določena zdravila, predvsem hormonska, kontracepcijska, lahko spremenijo pretočnost vašega telesa, zastajanje vode v telesu. Če jemljete zdravila dlje časa, skušajte najti kombinacijo oziroma zdravila, ki imajo na vaše telo najmanjši vpliv, in še posebej pazite na to, da dovolj pijete, se gibate in da je vaš metabolizem aktiviran, ter se še posebej izogibate tistih živil, za katere veste, da vam stanje še poslabšajo.
.

.
Z gibanjem proti celulitu
.
.

Redno gibanje vključite v vsak dan – to je lahko hoja, vožnja s kolesom, hiter sprehod v naravo. Poiščite si kratke vaje na YouTubu, kjer lahko v kratkem času razgibate celotno telo in pospešite metabolizem. Naj pomanjkanje časa ne bo izgovor za nedelovanje. Vsakodnevne kratke vožnje zamenjajte s hojo, tudi če ste v stiski s časom, namesto z dvigalom pojdite po stopnicah, tudi pri vadbi vedno poslušajte sebe.

Če boste napredovali počasi, vsak dan dodali kako minuto in naredili malce intenzivnejši trening, boste to lažje vključili v svoj življenjski ritem, kot če takoj začnete “na polno”, z uro in pol dolgim treningom v fitnesu. Naj vam bo gibanje v veselje.
.

.

.

Ozka oblačila
.
.

Preozka oblačila zavirajo pretok krvi, zato je ovirano izločanje strupov iz telesa, kar pripelje do celulita. To pa ni edina težava, saj so lahko posledica preozkih oblačil tudi vnetja, glivična obolenja, razširjene vene, zgaga in prebavne težave, lahko tudi težave z dihanjem in bolečine v hrbtu.
.

.
Vpliv stresa na telo
.
.

Naravna krema aphroditeKo ste pod pritiskom, v telesu nastaja stresni hormon kortizol, ki upočasnjuje metabolizem. Umirite se lahko s pomočjo meditacije, s sprehodom v naravo, ob vodi. Zato poskrbite, da redno počnete stvari, ki so vam v zadovoljstvo in sprostitev.

.

Stanje kože in tekočine v telesu so namreč zelo povezani tudi s spolno čakro. To aktivirate in okrepite s čutenjem sebe in početjem stvari, ki so vam v veselje, tudi z oranžno barvo.

.

Uporabite lahko tudi našo naravno kremo Aphrodite, ki aktivira vašo spolno čakro in vas podpre pri zadovoljstvu in senzualnosti.
.

.
Domači nasveti kako se znebiti celulita
.
.

Fizično se lahko celulita lotite s kremami, ki pomagajo odvajati tekočino iz telesa, z limfno masažo ali s pomočjo laserja. Kaj pa lahko naredite sami doma? Suho ščetkanje celega telesa, masaža prizadetih delov z orehovim oljem ali z energijskimi »oranžnimi rokavicami«.
.
Ko boste suho ščetkanje (2) izvajali prvič, se tega lotite nežno. Vedno ščetkajte v smeri proti srcu, začnite pri gležnjih in nadaljujte po nogah navzgor, vedno ščetkajte v smeri proti srcu. Po ščetkanju se oprhajte. Celulit se bo vidno zmanjšal.
.
Orehovo olje si lahko pripravite tudi sami doma. Uporabljali so ga že v rimskih časih. Izboljša strukturo kože, jo obnavlja in izboljša videz pomarančne kože. Pravijo tudi, da se lahko uporablja kot naravni zaščitni faktor.
.
Oranžne energijske rokavice so navidezne, predstavljate si jih v mislih; naredite jih z namenom, da vam kožo razstrupijo, prečistijo in globinsko regenerirajo, in si jih nadenite, kot si oblečete dejansko rokavico. Preden se namažete z losjonom ali kremo za kožo, si rokavice nadanete, »uporabljate« pa jih ves čas, ko kremo nanašate. Ko končate, jih »vržete« v stranišče.
.

Upamo, da vam bodo naši nasveti kako se znebiti celulita v pomoč (3). Srečno!

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 50€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om