Izdelki za dvig vibracije in manifestacijo življenja, o kakršnem sanjaš.

Povežimo se

Merkur v astrologiji in njegovi vplivi na vaše življenje

V mesecu novembru se srečamo z obdobjem retrogradnega Merkurja. In kdo ne pozna tega slavnega obdobja in opozoril z vseh strani, kaj ne početi ta čas. Kaj okriviti, če vam ”crkne” računalnik. Zlovešče obdobje, ko ni dobro podpisovanje pogodb, opravljati večje nakupe, ko je potrebno paziti kaj govorite, da kasneje kaj ne obžalujete. Merkur v astrologiji je zaradi vsega tega zagotovo pridobil negativen sloves in je eden izmed bolj napačno razumljenih planetov.

.

Pa je temu res tako, je vse res tako slabo? Čas je, da ga pobližje spoznamo in ugotovimo da ni takšen ”bav bav”. Ker naslednje leto je Merkurjevo leto. In nanj se je smiselno pripraviti že sedaj, ko počasi zaključujemo Venerino leto. Tudi mi smo se resno lotili priprav. 15. in 16. decembra Andreja Novak vodi transformacijsko delavnico, ki služi kot dobra priprava na Merkurjevo leto. Si želite transformirati določen področja v svojem življenju? Potem je ta delavnica prava izbira za vas. Ne spreglejte, prijave do 20.11. nudijo nižjo ceno delavnice.

.

naravna krema CalliopeMerkur v astrologiji ima med drugim vpliv tudi na komunikacijo. In temu primerno smo izbrali naše izdelke mesece, ki smo jim znižali ceno. Izdelki Calliope so izdelani tako, da s svojim delovanjem vplivajo na delovanje vaše grlene čakre. V naši ponudbi naravne kozmetike najdete naravno energijsko kremo, za podporo v domu ali poslovnem prostoru pa sprej za auro in prostor in eterično olje za prostor.

.

Poleg omenjenih artiklov najdete v naši akcijski ponudbi še sprej z auro in prostor Athena, ki vpliva ne delovanja vaše čelne čakre, na krepitev vaše intuicije in vaše notranje modrosti.

.

Razvijamo tudi Merkurjeve astronogavice. Navdušile vas bodo s svojo zeleno barvo, zaljubili se boste v krilca ob strani, simbol Sonce – Merkur na podplatih pa bo poskrbel za aktiviranje vaših energij. Spremljajte nas, obvestili vas bomo takoj, ko jih prejmemo.

.

.

Merkur v astrologiji – spoznajte njegov pravi pomen

.

.

Merkur (1) je kot planet na nebu viden s prostim očesom, tako kot na primer Venera. Opazovanje Merkurja oteži bližina sonca, zato je viden le krajši del leta, ob večernem in jutranjem mraku. Na večernem nebu ga lahko opazujemo nekaj tednov, ko se spušča proti Soncu, nato se spet dviguje in je viden na jutranjem nebu. Podobno kot pri Luni, se tudi pri Merkurju opazuje njegove mene. Tako je z Zemlje videti najsvetlejši, ko je v obdobju debelitve. Sicer je njegova vidljivost veliko boljša z južne zemeljske poloble, kot iz severne.

.

Merkur ni nikoli daleč stran od Sonca. Ko je vsaj na 15˙stopinjah, se lahko maksimalno izrazi, ne da bi ga oslepili sončni žarki. Neposredna bližina sonca torej vpliva na njegovo opazovanje. In podobno je z njegovo interpretacijo v astrologiji. V astroloških kartah ga vedno najdete blizu Sonca.

.

Sonce predstavlja vaš jaz, vašo osebnost, Merkur v astrologiji predstavlja vaš um. Tesna povezava med Merkurjem in Soncem predstavlja tudi neposredno povezavo vašega jaza z vašim umom. Predstavlja prepričanje: sem, kar mislim. Sem eno z umom. In v človeški navadi je, da se poistovetite s tem, o čemer razmišljate. Vendar je hkrati to tudi naša največje zmota.

.

Merkur je stalni, aktivni spremljevalec vaših misli, pri govorjenju, razmišljanju, planiranju, pri skrbeh, pri pisanju, ugovarjanju, pri nakupovanju, pri premikanju iz ene točke do druge… In kaj se zgodi, ko Merkur pride v retrogradno fazo?

.

planet merkur

.

Retrogradni Merkur

.

.

Merkur v astrologiji je poznan širši množici predvsem zaradi njegovih retrogradnih gibanj (2) in svaril astrologov z vseh strani, kako neprijetno je to obdobje.

.

Merkur se v obdobju retrogradnosti približa Soncu, približa se vašemu jazu in se z njim preplete. Če ugotavljate, da imate težave z Merkurjem oziroma z njegovo energijo, se te težave v retrogradni fazi zgolj okrepijo, saj se vam še bolj približa. Težave se pojavljajo zgolj takrat, ko se upirate njegovi energiji, ko se upirate spremembam, rasti, resnici… Ko spite, namesto da bi zavestno živeli svoje življenje. Zato vas obdobje retrogradnega Merkurja predrami in vas prisili, da končno opazite in poskrbite za tisto, kar ste ves čas zanemarjali, pa je pomembno. Da popravite zmedo, ki je nastala, medtem ko ste spali, namesto da bi zavestno živeli.

.

Seveda je vsako obdobje retrogradnega Merkurja rahlo drugačno. Odvisno od znamenja, v katerem se nahaja in od povezav z ostalimi planeti. Astrologi to obdobje delijo na dva dela.

.

Prvi del traja od začetka retrogradnega gibanja do konjukcije s Soncem. Merkur je introspektiven, obrne se vase, išče notranje pomene. V tem času se ne boste zadovoljili s površinskimi odgovori, to je čas analiz, globokih razmislekov, iskanja smisla, iskanja razlogov, pomenov, namena vsega… Beleženje kakršnih koli ugotovitev v tem času ni slaba ideja.

.

merkur astrologija

.

V drugi del traja od konjukcije s Soncem pa do točke, ko se obrne direktno. Merkur se rodi na novo. Čist, s pravim smislom in namenom. Ko se sreča s Soncem, um postane eno z jaz-om. Je popolnoma usklajen z namenom jaz-a. Vse kar se je Merkur naučil v prvem delu obdobja, ga sedaj pripelje na višjo raven zavesti.

.

Konjukcija Sonca in Merkurja predstavlja harmonijo jin in jang dela vašega uma. Harmonijo levega in desnega dela možganov. Čustva in dejanja so usklajena, kreiranje se lahko prične.

.

Retrogradno obdobje ni slabo obdobje. To obdobje vas zgolj privede do tega, da se resnično zaveste, kaj je zares pomembno za vas same. Kaj je pomembnega na področju, ki mu vlada Merkur, se pravi na področju komuniciranja, razmišljanja, pisanja, interakcij z drugimi, na področju potovanj, trgovanja…

.

Težko je biti brutalno iskren do sebe. Ljudje smo nagnjeni k temu, da odlagamo. In tako odlagamo resnico, odlagamo doživljanja, odlagamo življenje samo. Vendar Merkur dejansko predstavlja resnico, resnico tukaj in zdaj. Zato je pomembno, da ima v obdobju retrogradnega Merkurja odprt um, da ste si pripravljeni postavljati vprašanja, da se dokopljete do vira svojih težav… Da je lahko potem zdravljenje zares temeljito in korenito. Izražajte se z dušo, izražajte resnico, ko začutite. Ne čakajte na pravi trenutek, ne odlašajte. Poslušajte in čutite se in ne odlašajte življenja. Merkur je zares božji sel, ki nosi sporočila duše. Izražajte se sprotno in iskreno.

.

.

Merkur in njegove karakteristike

.

.

retrogradni merkurOmenili smo že, kaj Merkur v astrologiji zares predstavlja um. Znamenje in hiša, v kateri se nahaja Merkur v vaši natalni astrološki karti, definira kako občutite in doživljate vaš svet, kako komunicirate, kako kreirate ideje in kako jih delite z drugimi. Definira vaše govorne vzorce, hitrost misli, smisel za humor, inteligenco (3).

.

Skozi elemente se lahko interpretira posameznikova inteligenca. Merkur v zračnih znamenjih je nagnjen k racionalnemu in logičnemu razmišljanju. V ognjenih znamenjih je hiter, instinktiven in navdihujoč. V vodnih znamenji je intuitiven in čustven, v zemeljskih znamenjih pa pragmatičen in konkreten.

.

Hermes – božji sel s krilci v grški mitologiji je pravzaprav enak Merkurju v rimski mitologiji, ki je predstavljal boga trgovcev, obrti, božjega sela in spremljevalca duš. Hermes je kasneje predstavljal tudi prevarante in lažnivce. Hermes je upodobljen tako, da ima eno nogo rahlo dvignjeno, je v gibanju. Eno nogo ima v fizičnem svetu, medtem ko ima drugo nogo v kraljestvu nevidnega.

.

Prav tako vaš Merkur v astrologiji prehaja meje mentala v bujni svet domišljije in spomine preteklosti. Tako v vsemogočem setu vašega uma Merkur shranjuje in interpretira vaše doživljanje življenje samega. Poznavanje vašega Merkurja vam lahko pomaga pri razumevanju in širjenju vašega imaginarnega potenciala. Lažje boste razumeli, zakaj včasih niste na isti valovni dolžini z ostalimi. Merkur v astrologiji, pozicioniran v šesti, osmi ali dvanajsti hiši zahteva dodatno pozornost, da ne zaide.

.

Kratka dejstva:

 • Barva: zelena, svetlo zelena
 • Dan: sreda
 • Telo: živčni sistem, roke, noge, (1)

.

Kako si lahko sami pomagate?

.

.

Izdelki Calliope – za podporo izražanju in kreiranju

.

Če se zavedate, da se srečujete z blokadami, ki vam preprečujejo sprotno izražanje vaše resnice in si želite to spremeniti, so vam lahko pri tem v veliko pomoč naši izdelki Calliope. Leto 2019 je Merkurjevo leto in okoliščine vas bodo prisilile da se soočite s svojimi težavami in jih premagate. Grlena čakra je zares zelo pomembna, skoznjo se dogaja kreacija, skoznjo kreirate svoje življenje, zato poskrbite, da bo pretočna.

.

Izdelki Calliope aktivirajo in krepijo grleno čakro, naravna etrična olja v teh izdelkih razgradijo energijske blokade, ki vam ponavadi preprečujejo jasno izražanje v vseh situacijah, jasno kreiranje življenja, ki si ga sami srčno želite. Z redno uporabo se poveča delovanje grlene čakre na vseh nivojih:

.

 • Fizični in eterični nivo: poveča se pretok v predelu grla, tako da izgubimo občutek »cmoka« v grlu, zaradi tega se žleza ščitnica sprosti in harmonizira svoje delovanje.
 • Čustveni nivo: čustvena stanja se stabilizirajo in harmonizirajo, saj smo sposobni se izraziti tudi takrat, ko smo ranljivi ali ranjeni.
 • Mentalni nivo: na veliko se poveča pritok idej in kreativen način razmišljanja postane del vsakdanjika.
 • Duhovni nivo: postanete zelo zanimivi za angele in vodnike, saj sodelujete na kreativni način in vas lahko uporabijo za nosilca njihovih sporočil.

.

.

Z uporabo izdelkov v prostoru prostor energijsko očistite in okrepite delovanje grlene čakre pri vseh prisotnih v prostoru. Izdelki podprejo komunikacijo med prisotnimi, podprejo kreativnost, ustvarjalnost itd.. Izbirate lahko med naravno kremo Calliope, sprejem za prostor Calliope in eteričnim oljem. Več o naravnim eteričnih oljih si lahko pogledate TUKAJ.

.

Sprej Athena – za podporo intuiciji

.

Naravne dišave za prostorSprej za prostor Athena aktivira in okrepi delovanje čelne čakre in s pomočjo naravnih eteričnih olj razgradi energijske blokade, ki vam običjano preprečujejo čisto jasnovidnost in dostop do globlje modrosti. Z redno uporabo spreja (ali vseh izdelkov) Athena se izboljša delovanje čelne čakre na vseh nivojih:

.

 • Fizični nivo in eterični nivo: poveča se jasnost in pretočnost na predelu možganov, zmanjšajo se glavoboli, poveča se intuitivnost podnevi in ponoči.
 • Čustveni nivo: ne odreagirate več na star način, temveč prepoznavate celotno situacijo jasno in zato odreagirate bolj čisto, kar izboljša odnose v sedanjosti.
 • Mentalni nivo: : kreativno razmišljanje se okrepi z močjo čiste intuicije, ki jo spodbuja in vodi vaša Duša, vaš Višji jaz.
 • Duhovni nivo: sodelovati lahko začnete z angeli in vodniki, lastno Dušo in energijami, saj vam intuicija začne služiti v pravo smer, kjer prejmete tudi odgovore energij.

.

Sprej je zelo primeren za dvig kvalitete spanja, če ga uporabljate pred spanjem. Koristna je uporaba tudi pred vsakršnim intuitivnim delom, meditiranjem ali zgolj takrat ko želite umiriti svoj um in ga odlepiti iz spominov preteklosti. Zares pomembno je biti prisoten v sedanjem trenutku, tukaj in zdaj.

.

Za konec…

.

Vse dobro vam želimo. Izražajte se iskreno, sprotno in ne odlašajte, ne čakajte na pravi trenutek. Poslušajte in upoštevajte svoje notranje občutke.

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 60€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om


.