Izdelki za dvig vibracije in manifestacijo življenja, o kakršnem sanjaš.

Povežimo se

Motivacija za učenje – 6 dobrih rešitev za starše in šolarje

September oznanja novo sezono in z njim novo šolsko leto. Počitnice in poletje so čas, ko se z družino lažje sprostite in se drugače organizirate. Prav zato je potrebno s septembrom na novo ustvariti red in najti pravo motivacijo za učenje, ki so jo otroci imeli v prejšnjem šolskem letu, pa so jo med počitnicami zagotovo, vsaj delno izgubili. Preberi si 6 preizkušenih receptov, kako lahko otroka motiviraš, da šolsko leto ne bo stresno.

Motivacija za učenje – 5 dobrih rešitev za starše in šolarje

Motivacija za učenje – nasveti izkušene terapevtke Mateje Cvetko

Ko sem bila sama še otrok in šolar, sem vsako leto znova sprejela isto odločitev… Da bom za šolo delala sproti. A to sem se odločila šele v zadnjih dneh šole, ko je bilo zaradi kampanjskega učenja največ dela in stresa. Žal, mi v višjem razredu/ letniku, to potem ni nikoli zares uspelo. Pred prvo konferenco je bilo vedno pestro.

Sedaj, ko sem tudi sama mama in sem doživela obe izkušnji – šolarja in starša, preizkusila ogromno energijskih tehnik in izdelkov,  ter s šolskimi podporami pomagala že veliko šolarjem do uspeha, z vami delim tiste najbolj učinkovite korake, ki bodo pripeljali do pravih rezultatov in dobre motivacije za učenje.

Nasvet št. 1: Starši smo tisti, ki lahko postavimo dobre temelje za uspeh otrok

Prehiti otroke in ti postavi novo strukturo. Pomagaj jim tako, da jih naučiš majhnih trikov, kako se “potegniti iz kaosa”. Le z dobro vpeljano rutino, lahko potem tudi sami hitreje najdejo motivacijo za učenje. Z našim mini namiznim koledarjem, se boste vsi v družini lažje organizirali, tako starši, kot tudi otroci. Prednosti je več: Vse boste imeli zapisano na enem mestu. Z zapisom v inovativni – Zvezdni koledar pa boste svoje obveznosti pričeli tudi materializirati. Posebnost koledarja je namreč ta, da vsebuje energijske simbole, ki bodo zapisane načrte energijsko podprli.

Namig: Vsako nedeljo si lahko skupaj vpišite najpomembnejše dogodke in pomembne stvari – vsi v družini. Pri nas ima vsak otrok svoj koledar, s to prakso pa smo začeli že med počitnicami, da sta vzdrževala svoj red in nista pozabila na zadolžitve, ki sta jih dobila za tisti dan.

namizni koledar angelcaNasvet št. 2: Aktiviraj korensko čakro za več energije in volje

Prihaja otrok utrujen in brezvoljen iz šole? Ta dva koristna nasveta, da bo energije dovolj, za vse obveznosti in na pretek tudi za kvalitetno preživljanje prostega časa, lahko skupaj z otroci izvajate dnevno. S temi vajami bo energijska raven bolj konstanta skozi ves dan.

  1. POČEPI: Že med jutranjim ščetkanjem zob, izvajaj polpočepe. Naredi jih vsaj 30. S to vajo aktiviraš korensko čakro, ki je odgovorna za prizemljitev in za dober pretok življenjske energije.
  2. KNAJPANJE: Med tuširanjem si polij popek in spodnji del hrbtenice z izmenjajočo mrzlo in toplo vodo, to te bo aktiviralo in prebudilo ter odgnalo energije utrujenosti. Popek je namreč energijski center notranje moči.

Nasvet št. 3: Aktivno sproščanje uma je pomembno za motivacijo do učenja

Otrok mora narediti nalogo, on pa razmišlja o tem, kako bi se zunaj igral s prijatelji. Predvsem težko je to po počitnicah, ko so njihove glave še vedno drugje in so šolske obveznosti nočna mora. Ta problem poznamo tudi starši 😇. Torej kaj storiti?

Če mu prostor, kjer se uči pred tem poškropiš s 100% naravnim sprejem za zbranost in jasnost (OGLED) , ga bodo energije potegnile navznoter in nalogo bo opravil v veliko krajšem času. Lahko mu tudi namažeš sence s kremo za zbranost (OGLED). Krema in sprej namreč s svojo aromaterapijo učinkujeta v trenutku. To priporočamo tudi staršem, kadar se lotevate miselnih izzivov.

Nasvet št. 4: Sproščanje in umirjanje, ki otroku pomaga do notranje razbremenitve

Je otrok pogosto nemiren in se težko zbere?

Tako imenovana oznaka “motnja pozornosti” je v tem času zelo “moderna” hitra diagnoza. Zakaj je tega čedalje več? Ker je tudi energijskih motilcev (telefoni, igrice, šolski sistem in delo na računalniku,…) precej več kot včasih, ko so se otroci po šoli odšli igrat ven, v naravo, ki deluje kot naravni očiščevalec energij. Če je otrok izjemno očutljiv in odziven v energijah, ga tako energijski paraziti hitreje opazijo in “zagrabijo”, saj so prav najčistejše energije tudi najprivlačnejše za energijske parazite. To se potem odraža kot otrokova nemirnost…

1. PODSTAVEK ZA ZBRANOST: Zato je za šolarje izjemno koristno, da sedijo na postavku – Božanski red (OGLED). To je podstavek za sedenje, ki okrepi notranji steber svetlobe. S tem, ko otrok preprosto sedi na podstavku, v trenutku odpadejo obremenjujoče energije okolice. Zato bo lažje tukaj in sedaj – pri stvari, ko je treba zagristi v šolsko za delo.

2. RITUAL ZA PODPORO: Nauči otroka, da se – še preden prične z delom za šolo, vsede na Božanski red in nekajkrat globoko zadiha, poravna svojo držo in začuti mir v sebi. Ta ritual mu bo s prakticiranjem ostal v zavesti in tudi v šoli se bo pred testi na ta način z lahkoto umiril. Pravzaprav bo imel dobro orodje – za celo življenje. Preizkusi to tehniko tudi ti, če je za teboj stresen dan v službi.

Nasvet št. 5: Motivacija za učenje in konekcija Mojstra 5. Žarka Svetlobe – ZNANJE

energijski obesek aktivno znanje

Saj veš kako je včasih v službi, ko si v stresu, vsi pritiskajo nate, ti pa ne najdeš in ne najdeš poti izven tega občutja? Pravzaprav se ti takrat zgodi, da ne zmoreš sprejeti podpore ali pa se od nje odrežeš, kar se iz istega razloga lahko zgodi tudi tvojemu otroku, ko je postavljen pred večje izzive. Kako lahko podpora Mojstra 5. Žarka AKTIVNO ZNANJE pomaga? 

  • Mojstra Aktivnega znanja, lahko vedno pokličeš in prosiš za podporo zase in za otroke, da jih vodi med učenjem in pomembnimi projekti.
  • Če motivacija za učenje v otrokovem slovarju sploh ne obstaja, jo bo s sodelovanjem z Mojstrom Aktivnega znanja hitro našel.
  • Energijski obesek s simbolom Mojstra – AKTIVNO ZNANJE (OGLED), prebudi v otroku notranjo modrost in razumevanje. In kar na enkrat bo tisti “strašni” predmet, ki mu povzroča težave (za katerega ima omejujoče prepričanje, da tega ne zna), osvojil ter ga sprejel, kot vse druge. 

Nasvet št. 6: Delo na sebi in zaupanje v svojega otroka

Si tudi ti starš, ki te skrbi, kako bodo otroci zmogli, kaj se bo dogajalo z njimi?

DELO NA SEBI: Skušaj najprej pri sebi izpustiti svoje strahove in prepričanja, ki jih imaš še iz časa svojega šolanja. Tvoj otrok ima po vsej verjetnosti čisto drugačno notranje doživljanje in ga tvoje skrbi, le še dodatno bremenijo.

ZAUPANJE: Da pa svojega otroka kar najbolj podpreš, se lahko večkrat vsedeš na božanski red, poravnaš držo, zadihaš v Svetlobo in začutiš: Koliko potenciala ima tvoj otrok v znanju v talentih? Z opazovanjem te lepe podpore, se bo začelo to tudi realizirati in prizemljevati. Na ta način, lahko daš svojemu otroku največ. Ter seveda s tem, da lahko vedno znova pride k tebi z njegovo stisko, težavo in ga slišiš, ter vidiš, ne sodiš ampak ga razumeš.

So ti Angelcini nasveti všeč? Te zanimajo še druge tematike?

Naroči na angelcine brezplačne e-novičke. KLIKNI TUKAJ in podrsaj čisto navzdol po strani, desno spodaj te čaka prijavno okence. Čaka te še kup novih idej – kako zaživeti res dobro življenje.

Vsem skupaj želimo najuspešnejše šolsko leto in kar največ motivacije za učenje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 60€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om


.