Izdelki za dvig vibracije in manifestacijo življenja, o kakršnem sanjaš.

Povežimo se

5 nasvetov kako se izogniti stresu ob vstopu v novo šolsko leto

Marsikoga od vas je ob naslovu, 5 nasvetov kako se izogniti stresu ob vstopu v novo šolsko leto spreletela misel na vaš prvi šolski dan… Če se ozrete nazaj, imate lepe spomine na leta, ko ste sami sedeli v šolskih klopeh?

Verjetno se jih najde kar nekaj. Prve simpatije, tekmovalnost v športu in pri ocenah, ekipni duh v razredu, pohvale in graje. Že v času šolskih dni je dogajanje otroka pestro in raznoliko, včasih pa tudi zelo stresno, saj so otroci še bolj energijsko čista in občutljiva bitja. Kako lahko šolarju in sebi olajšate stres ob vstopu v novo šolsko leto?

5 nasvetov kako se izogniti stresu ob vstopu v novo šolsko leto je metafora, ki vam, če jo pogledate iz drugega zornega kota v resnici razkriva, kako se izogniti kakšnemu koli stresu, ki se vam morda dogaja ob prelomnicah in ob prehodih v različna življenjska obdobja…

V prvi vrsti je ta blog namenjen šolarjem in njihovim staršem. Ob branju besedila pa boste spoznavali, da je uporabnost teh 5 nasvetov v resnici širšega razpona. Pomoč pri obvladovanju stresa je v tem blogu strnjena na način, ki ga boste lahko uporabili tudi vi – na najrazličnejših področjih in za vselej premagali stres.

 

Stres pri dijakih in šolarjih ob vstopu v novo šolsko leto

 • Stres je v vsakdanjem pogovornem izrazoslovju opis stanja, ki ga doživljate kadar se počutite preveč zaposlene in oblegane iz vseh strani, hkrati pa se borite s tem, kako izpolniti vse obveznosti v določenem roku. (1)
 • Stresno počutje se lahko dogaja zaradi različnih področij, povezano je lahko s finančnim stanjem, službo, šolo, medsebojnimi odnosi in še s čim. Skupna točka povzročiteljev stresa pa je, da je to situacija, ki vam predstavlja resnični izziv ali celo grožnjo, ki se nanaša na vašo dobrobit.
 • Energijsko gledano, pa je stres šibko energijsko stanje vaših teles, kjer se lahko sčasoma zaprete pomoči svetlobe in postanete zaradi vibracij zaskrbljenosti ki jih oddajate, še bolj lahka tarča za energijski mrčes – elementare.

Brez skrbi, veliko lahko storite tudi sami, da vzdržujete čiste in pretočne energije. Za to sta vam na voljo dva energijska spreja za auro in prostor, Dotik Svetlobe in Moje Sonce. Oba spreja sta naravna in delujeta na principu energijske zaščite za bolj sproščeno življenje.

5 nasvetov kako se izogniti stresu ob vstopu v novo šolsko letoZlata nit tega bloga naj bo svetlobna mreža nasvetov, ki vam korak za korakom prinašajo rešitev, kako zaživeti aktivno in uspešno življenje, na čisto drugačnem, bolj kvalitetnem nivoju.

Stres niti slučajno ne bo več ena izmed ključnih komponent vašega vsakdanjika. Navsezadnje je stres nič drugega, kot vaš strah pred tem, da vam ne bo uspelo, da niste dovolj dobri in da ne čutite podpore.

Teh 5 nasvetov pa vam pripelje rešitev in razsvetlitev – kaj lahko sami storite, da s stresom za vedno opravite, oziroma zmanjšate njegov vpliv na kvaliteto vašega življenja.

Čudovito je, da se lahko tega naučijo že vaši otroci in vnuki, saj bodo s temi nasveti lahko bolj polno zaživeli svoje življenje v veselju in sproščenosti, ne glede na zunanje, vedno spreminjajoče dejavnike.

 

Razkrivamo vam 5 nasvetov kako se izogniti stresu ob vstopu v novo šolsko leto

1. VESELJE NAJ BO DEL VSAKDANJIKA

Če pomislite, zakaj so otroci med počitnicami tako veseli?

Med počitnicami je obveznosti veliko manj in časa je na pretek, kar pomeni, da si otroci lahko sami vzamejo čas za sprostitev in zabavo, takrat ko sami začutijo, da ju rabijo. Manj je stresa, ker ni natrpanega urnika.

V času šolskega leta, pa je obveznosti količinsko več in spremenijo se prioritete. Veselje in sprostitev nenadoma padeta iz vrha lestvice. Zato je nujno, da ste vi tisti, ki v vsakdanji urnik vtkete čas za sprostitev in veselje in jima vrnete častno mesto na vrhu! (2)

Idealna sprostitev, ki hkrati spodbuja kreativnost, je barvanje. Pobarvanka z mandalami sedmih žarkov – 7 Rays of Light je prav posebna energijska pobarvanka, s katero se boste na sproščen način povezali z energijo vsakega od sedmih žarkov. Primerna je za otroke in odrasle, kar je čudovita priložnost, za preživljanje prostega časa s svojimi dragimi v sproščenem vzdušju.

Kaj pomeni posamezni žarek?

1. žarek – MOČ

2. žarek – LJUBEZEN

3. žarek – AKTIVNA INTELIGENCA

4. žarek – HARMONIJA skozi konflikt

5. žarek – ZNANJE

6. žarek – PREDANOST

7. žarek – RED IN RITUALI

Podpora energij sedmih žarkov se začne dogajati takoj, ko ste v stiku s pobarvanko, mandalo.

Kateri žarek vas najbolj pritegne? Več o posameznih žarkih, si lahko preberete TUKAJ.

2. FOKUS IN ZBRANOST Z ROKO V ROKI

Vsi otroci imajo talente, vaš je morda umetniško nadarjen in kreativen, drugi blesti na matematičnem področju, spet tretji pa so izjemno nadarjeni za šport. Spodbujajte jih v tisto smer, ki jih razveseljuje in motivira sama po sebi.

 • Jasen fokus in zbrana glava, bosta v pomoč šolarju, da bo lažje opravil tudi predmete, ki mu niso najbolj v veselje, saj bo pot jasna – narediti je treba, da se lahko ko to opravim posvetim tistemu, kar me res zanima in veseli.
 • Da boste vi starši, šolarjem v dobro podporo, je optimalno, da delujete s svojo modrostjo in umirjenostjo ki bo blagodejno in pomirjujoče vplivala na šolarja. S svojo sproščenostjo in z ljubeznijo lahko podprete otroka, da opravi naloge, ki ga pripeljejo bližje njegovemu cilju.

Kako lahko podprete vaše šolarje in sebe v dobrem počutju?

 • vijolična barva vas bo podprla v zbranosti v sebi, da ne boste preobčutljivi na okolje
 • naravna pomoč, ki vas drži v dobrem energijskem stanju je sivka, ki s svojo pomočjo počisti in sprosti vse že nastale napetosti
 • udeležite se brezplačnih delavnic, ki bodo pomagale tako vam, kot šolarju, do bolj sproščenega delovanja in uspeha
 • uporabljajte naravno kozmetiko, ki bo negovala čisto energijsko stanje in v vas podprla fokus in jasnost

3. ZDRAVO IN RAZSTRUPLJENO TELO JE BOLJ ODPORNO NA IZZIVE OB VSTOPU V NOVO ŠOLSKO LETO

Ohranjanje zdravja je pri mladih še toliko bolj pomembno, saj so v primerjavi z odraslimi bolj aktivni in živahni. Ker pa je tempo hiter in pomeni odsotnost iz šole velik izpad informacij, je to običajno velik stresni faktor. Ohranjanje čvrstega in zdravega telesa ima zelo blagodejen vpliv tudi na duševno zdravje. Hormoni ostajajo v ravnovesju in čustvena nihanja so manjša. Kadar je vaše telo v ravnovesju to doprinese tudi k večjemu prihranku energije, ki jo lahko koristno porabite za druge izzive.

Kako lahko z zdravim in razsteupljenim telesom s šolarjem pridobita več energije?

 • razstrupljajte se z Aquadetox terapijo, ki iz telesa odstrani vse strupe na naraven način
 • pojdite skupaj v naravo – že 20 minut preživetih v naravi, bo občutno znižalo nivo vaših stresnih hormonov (3)

4. ZDRAV IN ČIST PROSTOR PODPRE DOBRE ENERGIJE

Če se vam zdi, da počnete že vse zgoraj našteto in še vedno opažate, da se vi in vas šolar ne počutite dobro in vam projekti ne uspevajo, je morda potrebno pregledati energije doma.

Bolj podrobno o Feng shui tehniki in kako poteka Energijsko čiščenje prostora od A do Ž, si lahko preberete TUKAJ.

Dve energijsko pomembni področji v vašem domu, ki lahko podpreta vaše šolarje v plus, sta ZAHOD – za podporo otrokom, ustvarjalnosti in novim projektom in SEVEROVZHOD za okrepitev znanja, modrosti in osebne rasti.

Kako podpreti dobre energije na zahodu:

 • Ure z nihalom in s kovinskimi deli dajo občutek boljše organiziranosti in bolje urejenega življenja. Postavite jih na zahod in severozahod doma.
 • Če želite dobro otrokom ali v življenju začeti nove stvari, potem najkasneje v 3 mesecih zavrzite vso kramo, ki jo kopičite v svojem domu.
 • S pomočjo elementa kovine: bela barva, okrogle stvari, kovinski predmeti (kovinski vetrni zvončki) boste stvari lažje in bolj ustvarjalno dokončali, otroci bodo bolje zbrani.

Kako podpreti dobre energije na severovzhodu:

 • Na SV je dobra knjižnica, shranjevanje idej, zvezkov,… vsega, kar krepi modrost in znanje v življenju.
 • Na SV delu rjava, rumena in bež barve aktivirajo osebno rast.
 • Ta del je dobro imeti očiščen, da jasno vidimo življenje.
 • Če želimo napredovati, se učiti, potem je to pravi prostor za učenje.

5. RAZUMEVANJE IN PODPORA STA KLJUČ DO DOBREGA POČUTJA

kako se izogniti stresu ob vstopu v novo šolsko leto

Verjetno se kdaj sprašujete: “Kako lahko pomagam svojemu šolarju?” Pa je velikokrat dovolj, če ga lahko samo razumete. Šola je na svoj način podobna službi, ki pa si je otrok ne izbere sam, ampak mu je preprosto odrejena. Tam je pod drobnogledom, na nivoju vseh disciplin in ne samo tam, kjer je najboljši. Ko tako pomislite… službo ste si lahko izbrali sami in se predstavili v tistem, kjer ste najboljši, šolarji pa se morajo dokazovati na vseh področjih.

Če si želite učinkovito delovati kot podporni steber zase in za svoje domače, pa se lahko udeležite Tečaja jasnovidnosti na otoku Krapanj, kjer se boste za vselej naučili:

 • videti nad sisteme šol, služb in drugih organizacij
 • kako držati podporo sebi in drugim, ki jo potrebujejo, na različnih področjih življenja
 • brez stresa živeti polno in jasno življenje

ZA KONEC

Zakaj je pobarvanka z mandalami sedmih žarkov tako posebna?

Mandale so nastale izpod rok 16 prostovoljk, ki so se v skupini uskladile in se povezale z energijami sedemih žarkov na osnovi energijskega znanja iz Tečajev jasnovidnosti na otoku Krapanj, ki potekajo pod vodstvom Andreje Novak. Namen pobarvanke pa je pomagati posamezniku, da se skozi barvanje poglobi in uskladi z vsakim od sedmih žarkov.

Celoten izkupiček od prodaje pobarvanke je namenjen brezdomskim mucah na otoku Krapanj v Dalmaciji.

Hvala vam za vašo podporo.

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 60€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om


.