Košarica

Brezplačna dostava po celotni Sloveniji pri nakupu nad 50€

FacebookInstagramEmail

Povežimo se

Prehranska dopolnila za boljše počutje

Za nami so praznični decembrski dnevi, bogato obložene mize, obdarovanja in druženja. Zakorakali smo v novo leto polni obljub, zapriseg in ciljev. Imate med svojimi plani tudi skrb za svoje zdravje? Vse premalo se zavedamo, kako pomembno je zdravje, dokler ne zbolimo. In ko zbolimo, bi naredili vse, da se spet spravimo v red. Prehranska dopolnila, diete, telovadba, manj stresa, več časa zase itd…

Ob poplavi raznovrstnih informacij, priporočil in pomanjkanju lastne volje ponavadi ne vztrajamo dolgo pri novemu načinu življenju. Dobro vemo, da nam uspe le takrat, ko se za to zares odločimo, ko smo pri stvari s srcem in glavo in nismo pod vplivom drugih. Takrat pride dovolj volje in moči za vztrajanje in rezultati nam dajo le še dodaten zagon.

.

prehranska dopolnila

.

Tudi v naši ekipi se zavedamo, kako pomembna je skrb za zdravje in telo. Takoj sedaj v naši spletni trgovini najdete tudi prehranska dopolnila, ki jih s pridom uživamo tudi sami.

 

Poskrbite za svoje telo

 

Telo za svoje delovanje potrebuje raznovrstna hranila. Če imate možnost, čim več hrane pridelajte sami, z ljubeznijo in spoštovanjem. Telo vam bo hvaležno. Zmanjšajte vnos sladkorja, ker ga zaužijete veliko več, ko si predstavljate.

lesena deska za hranoBlagoslavljate hrano in tekočino pred zaužitjem? Priporočamo vam uporabo energijske lesene deske. Vaše telo bo na ta način sprejelo harmonično vibracijo preko zaužite hrane. Za energiziranje tekočin uporabite nalepko za steklenice ali kozarce. Vaše počutje se bo občutno izboljšalo.

Telo potrebuje tudi kisik. Ljudje dihamo podzavestno, preplitvo, v stresnih situacij skorajda pozabimo dihati. Naučite se kakšnih dihalnih vaj, ki bodo povečale vnos kisika v vaše telo. V vaši krvi bo več kisika in posledično bodo organi oziroma celotno telo bolj oskrbljeni s kisikom. Poskusite vsak dan zavestno dihati globoko in sproščeno. Opazili boste razliko, saj boste bolj budni, zbrani, imeli boste več energije in počutili se boste boljše.

Preproste gibalne in raztezalne, jogijske vaje, Tibetanske vaje in druge se lahko naučite sami in jih izvajate v zavetju vašega doma. Redna tedenska vadba poveča gibljivost vašega telesa, okrepili boste mišice. Izboljšalo se bo vaše počutje, drža, vitalnost telesa, nivo energije, zbranost, dvignila se vam bo samozavest in okrepila prisotnost v sedanjem trenutku.

Ste vedeli, da gibanje povzroča sproščanje hormona sreče? Ljudje smo ustvarjeni za gibanje, ne zgolj za garanje v službah in doma. Redna tedenska vadba joge je organizirana tudi v naših prostorih. Vabljeni.

Prehranska dopolnila vam lahko pomagajo do boljšega počutja

 

Kaj narediti, ko naenkrat ugotovite, da zgolj s prehrano ne vnesete vsega potrebnega v vaše telo?

V primeru, da:

vaše telo porabi veliko več hranljivih snovi kot običajno. Če je vnos v telo premajhen, jih začne črpati iz svojih zalog.

skrb za zdravjePremalo se zavedamo škodljivih posledic dolgotrajnega stresa. Ste veliko v skrbeh, neprestano razmišljate kaj bi lahko šlo narobe, preveč premlevate v svoji glavi, ste živčni in razdražljivi? Da organizem popravi škodo v telesu, ki jo povzroča stres, potrebuje veliko hranil in jih kaj hitro začne črpati iz zalog. V takšnih primerih so prehranska dopolnila več kot dobrodošla, saj zgolj s prehrano v telo ne vnesemo zadostnih količin vitaminov, mineralov, beljakovin itd.

Ker se zavedamo kako pomembna je skrb za fizično telo, smo v našo ponudbo uvrstili tudi prehranska dopolnila. In to takšna, ki jih preverjeno uporabljamo tudi sami. V mesecu decembru smo imeli v gosteh dr. Iztoka Ostana, ki nam je smiselno predstavil prehranska dopolnila in kot primer dobre prakse izpostavil ravno sebe.

Običajno posežemo po raznih vitaminskih in mineralnih pripravkih, katerih viden učinek se pokaže po približno dveh do treh mesecih. Pravi hit zadnja leta so razni pripravki za razstrupljanje telesa, ki lahko ob neprimerni uporabi in slabemu stanju telesa naredijo več škode kot koristi.

Na predavanju smo bili podučeni, da se je smiselno osredotočiti na makroelemente našega telesa. Minerale in vitamine si lahko predstavljamo kot mikroelemente, saj jih je v našem telesu procentualno gledano malo in zato se tudi pokaže viden učinek rednega jemanja šele čez dlje časa. Ob okrepitvi makroelementov bo učinek opazen veliko prej. Sem spadajo beljakovine, voda in črevesna flora.

.

1. BELJAKOVINE

Beljakovine so pomemben gradnik našega telesa. V telo jih vnašamo s hrano, kjer se razgradijo na aminokisline. Telo potrebuje za svoje delovanje več vrst aminokislin. Nekaj od teh jih proizvede samo, ostalo vnesemo v telo s hrano rastlinskega in živalskega izvora. (1)

beljakovine mapTežko so presnovljive, saj prebavni organi potrebujejo vsaj tri ure za njihovo razgradnjo na aminokisline. V nadaljevanju, na ravni celične presnove več kot pol aminokislin običajno celice ne izkoristijo. Telo jih razgradi in spremenijo se v toksične odpadke, ki obremenijo izločalne organe (jetra, ledvice).

Telo slabo izkoristi beljakovine vnešene s hrano, povrhu vsega se proizvede veliko odpadkov, ki obremenijo in zakisajo telo. Pa vendar, brez beljakovin ne gre. Znano je, da bi morali po 45 letu povečati vnos beljakovin, ker jih telo potrebuje več za svoje delovanje. Starostniki bi potrebovali toliko beljakovin kot mladostniki. Vendar se s starostjo izdatno zmanjša že tako slab izkoristek zaužitih beljakovin. Zmanjša se tudi delovanje organov, ki ne delujejo več s takšno močjo kot pri mlademu človeku. (2)

 

Kaj storiti?

 

Priporočamo prehranska dopolnila MAP beljakovine. So rastlinskega izvora in zato primerne tudi za vegane.

Sestavljene so iz tistih 8 aminokislin, ki naj bi jih vnesli v telo s hrano.

Njihova sestava omogoča 99% izkoristek, zgolj 1% predstavljajo odpadne snovi, ki obremenijo telo. To je bistveno manj kot pri presnovi beljakovinskih živil rastlinskega in živalskega izvora, ki jih dnevno uživamo. Zato je uporaba MAP beljakovin primerna in hkrati zelo priporočljiva tudi za oslabele, starejše in bolne osebe. Z uživanjem MAPA-a se organizem hitreje okrepi in ne prihaja do dodatne obremenitve prebavnih in izločalnih organov. Okrepljen organizem se lažje spopade z vsemi tegobami, ki ga pestijo.

2. ČREVESNA FLORA

Naslednja makroenota, na katero se je smiselno osredotočiti, če želimo izboljšati svoje počutje in zdravje je črevesna flora. Če stanje našega prebavnega sistema ni vredu, naše telo ni zmožno vsrkavati vseh hranil v takšni meri, kot bi jih moralo.

Stres, premalo gibanja, preveč predelane hrane, preveč sladkorja itd… vse to ruši optimalno stanje mikroflore našega črevesja. Črevesje je povezano z našim zdravjem, z našim imunskim sistemom, našim počutjem, skozenj se vsrkajo hranila, izločajo strupi in odpadne snovi itd. Veliko bolezni je pogojenih z ravnovesjem našega črevesja.

Premalo se zavedamo, kako zelo je pomembno, v kakšnem stanju je. Dovolj skrbite zanj? Ali se odzovete šele takrat, ko ste v resnih težavah?  (3)

Probiotiki Vita BiosaPreden se lotite hujšanja, raznih diet, razstrupljanj in podobnih zadev, najprej poskrbite za vaše črevesje in prebavo. Če smo natančni, poskrbite za mikrofloro v črevesju. Vsi smo seznanjeni, da je potrebno probiotike uživati ob prebavnih težavah in kadar se zdravimo z antibiotiki. Priporočljivo je, da vsako leto naredimo kuro s probiotiki. Nekateri jih uživajo vsakodnevno.

V naši ponudbi najdete produkt Vita Biosa. Vitabiosa je tekoči obliki in tako je uživanje lažje v primerjavi z uživanjem kapsul. Z vsakodnevnim uživanjem poskrbite za vnos dobrih bakterij, ki poskrbijo, da se stanje vaše mikroflore popravi in izboljša. Zmanjšali ali odpravili boste težave z:

  • napihnjenostjo in napenjanjem,
  • zaprtostjo,
  • drisko in
  • neredno prebavo.

Če se soočate s kandido, simptomi razdražljivega črevesja, Chronovo boleznijo, bo vnos Vita Biose več kot dobrodošel. Opazili boste, da se je zmanjšala želja po sladki hrani, manj boste utrujeni in brezvoljni.

Uživanje probiotoikov je nadvse primerno in priporočljivo pred začetkom diete, posta ali zgolj takrat, ko se odločite, da boste zmanjšali vnos kakšnega živila (sladkor, kava, kruh…). Z zmanjšanjem želje po sladkem, po nezdravi hrani in pijači, boste lažje začeli in vztrajali na dietah. Veliko lažje boste vzljubili zdrava živila, ki vam prej mogoče niso bila po godu.

Ker pri dietah, postenju in hujšanju prihaja do povečanega izločanja odpadnih snovi iz telesa, boste z uživanjem probiotikov poskrbeli, da se bodo izločila iz vašega telesa. Če je naša prebava neredna in črevesje polno oblog, ne moremo pričakovati, da prihaja do optimalnega izločanja odpadnih snovi iz telesa.

Zato le pogumno, vzemite zdravje v svoje roke in začnite že danes. Vaše telo vam bo hvaležno.

.

 

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 50€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om