Izdelki za dvig vibracije in manifestacijo življenja, o kakršnem sanjaš.

Povežimo se

Kako Premagati Težave s Spanjem: Tvoj Vodnik do Kvalitetnega Počitka

Težave s spanjem so v današnji družbi postale vse pogostejše in pogosto spregledane, kljub temu da je kvaliteten spanec ključ do regeneracije in dobrega počutja. Se zbudiš nenaspan/a in utrujen/a? Nič nenavadnega, saj je okoli nas vse več sevanj in ostalih motečih elementov. Vendar pa je kakovosten spanec ključen za tvoje zdravje in dobro počutje. V tem vodniku bomo razpravljali o težavah s spanjem, njihovih vzrokih, ter ti ponudili široko paleto praktičnih nasvetov in strategij za izboljšanje tvojega spanja in doseganje kvalitetnega počitka.

Zakaj Imaš Težave s Spanjem?

Preden preidemo na rešitve, je pomembno razumeti, kaj lahko prispeva k tvojim težavam s spanjem. Če ponoči ne spiš dobro in se zjutraj prebujaš nenaspan/a in utrujen/a, to ne vpliva dobro na tvoje zdravje. Krivcev za te težave je lahko več:

 • Stres in Kronični Stres: Stres lahko močno vpliva na tvoje telo in um, kar lahko vodi v težave s spanjem.
 • Porušen Bioritem: Neskladje v tvojem dnevnem ritmu, kot je delo v izmenah, daljša potovanja ali nepredvidljiv urnik, lahko motijo tvoj naravni (ritualni) cikel spanja in budnosti.
 • Preveč Aktiven Um: Če nimaš tehnike, ki tvoj um umiri ob pravem času in če si uro pred spanjem še vedno povezan/a na elektronskih napravah, lahko to otežuje čutenje zaspanosti in spanje.
 • Nizka Koncentracija Melatonina: Melatonin, hormon spanja, je ključnega pomena za kakovosten spanec. Njegova proizvodnja se s staranjem zmanjša, raven melatonina pa niža tudi izpostavljenost svetlobi.
 • Okolje za Spanje: Slabo urejena, feng shui neugodna ali v celoti neudobna spalnica ter izpostavljenost svetlobi in hrupu, lahko motijo tvoj spanec.

Kaj Lahko Storiš za Boljši Spanec?

1. Raziskovanje Vzrokov: Poskusi identificirati in razmisliti o vzrokih tvojih težav s spanjem. Morda tvoj spanec krati napačen miselni tok, morda so krive hormonske spremembe ali kaj tretjega?

2. Ustvarjanje Ugodnega Okolja za Spanje: Poskrbi, da bo tvoja spalnica čista, tiha in udobna. Če temu ni tako, spalnico očisti fizično in tudi energijsko. Energije prostora vplivajo nate, tudi če se tega ne zavedaš. Spalnica naj bo prostor, kjer se umiriš, sprostiš, povežeš s svojim partnerjem itd. Uporabi zavese in zastore da zmanjšaš vdor svetlobe, in 100% naravni aromaterapevtski sprej Athena, ki bo energijsko razkužil prostor in te sprostil s pomirjujočimi vonjavami zelišč kot so cipresa, sivka in nageljnove žbice.

Sprej za auro in prostor Athena – za modrost in intuicijo

Ti stari vzorci preprečujejo narediti korak naprej? Po nekajkratni uporabi energijskega spreja Athena bodo tvoje misli bolj jasne, čiste in sproščene, bolj boš v sedanjem trenutku.

3. Vzpostavljanje Rednih Spalnih Navad: Poskusi iti k spancu in se zbujati ob istem času vsak dan, tudi med vikendi. To bo pomagalo vzpostaviti tvoj naravni bioritem. Svoje življenje prični živeti v skladu z rituali – ustvari si naravni cikel, kot ga ima narava.

4. Umirjanje Uma Pred Spanjem: Izvajaj sprostitvene tehnike, kot so meditacija za spanje, globoko dihanje ali branje, da umiriš svoj um pred spanjem.

5. Sprostitev Telesa: Uporabi tehnike za sprostitev telesa, kot so topla kopel, raztezanje ali masaža s hmeljevim pilingom Eros, da sprostiš mišice in umiriš telo. Priporočamo ti uporabo gela za tuširanje Eros in olja za telo Eros. Naši izdelki iz linije Zeleno zlato vsebujejo dragoceni hmelj, ki te bo globinsko sprostil in umiril. Včasih se niti ne zavedamo, kako zakrčeni, nesproščeni in živčni smo. Sproščenost je ključ do dobrega spanca.

NARAVNA KOZMETIKA KATALOG

Luksuzna 100% naravna linija Zeleno zlato z dragocenim hmeljevim oljem

Naše stranke pravijo, da ko enkrat občutiš Zeleno zlato hmeljevo kozmetiko na svoji koži, ne moreš več brez nje. Si upaš?

6. Povečanje Ravni Melatonina: Razmisli o uporabi melatoninskih dodatkov. Uživanje priporočene dnevne doze nima škodljivih učinkov in ne deluje kot uspavalne tablete, kot bi zmotno pričakovali. Z zaužitjem tabletke pred spanjem poskrbiš, da se v tvojem telesu poveča koncentracija tega spalnega hormona in telesu tako pomagaš, da bo lažje vzpostavilo nazaj naravni bioritem tvojega organizma.

7. Uravnotežena Prehrana in Telesna Vadba: Poskrbi za zdravo prehrano, še posebej pomembna je zadostna količina beljakovin in zelenjave. Poskrbi za redno telesno vadbo ki ti ustreza, vendar se izogibaj pretirani telesni aktivnosti in pretežki hrani tik pred spanjem.

Spoznaj najpomembnejši hormon spanja melatonin

 • Melatonin je hormon, ki nastaja v človeškem telesu, v žlezi češeriki, ki se nahaja v možganih. Sicer nastaja tudi v ostalih tkivih: očesna mrežnica, črevesje, kostni mozeg, koža itd.
 • Njegova proizvodnja v češeriki je odvisna od informacije o svetlobi, ki pripotuje od očesne mrežnice po vidnem živcu do češerike.
 • Proizvodnja tega hormona začne po petindvajstem letu upadati, po osemdesetem letu ga žleza ne proizvaja več.
Melatonin Med-Fast-150-tablet

Uporabo melatonina priporočamo kadar:

 • ne moreš zaspati,
 • se ponoči zbujaš,
 • podnevi nimaš veliko energije, zjutraj pa se prebudiš neprespan/a,
 • se bojuješ z jet-lag-om.

Svetloba vpliva na zmanjšanje tvorbe melatonina, tema ga spodbuja. Tako se ga največ tvori in izloči v tvoj krvni obtok ponoči, v drugi polovici noči začne že postopoma upadati.

Melatonin vpliva na tvoj naravni bioritem, saj sodeluje pri ciklu budnost – spanje. Telo tako ve, kdaj je čas za spanje. Drugo ime za ta hormon je tudi »hormon spanja«.

Melatonin je tudi zelo pomemben antioksidant. Zlahka prehaja skozi celične stene in krvno-možgansko pregrado. Za razliko od drugih antioksidantov v telesu (npr. vitamin C) se ne more obnoviti in ponovno pridobiti lastnosti antioksidanta. Ko enkrat reagira z radikali, je konec. Njegova vloga je zelo pomembna, saj lahko prepreči poškodbe DNA, do katerih prihaja zaradi karcinogenov. Učinkovit je tudi v zaščiti pred možganskimi poškodbami, srčnimi aritmijami itd.

Vpliva tudi na regulacijo telesne teže, na obnovo organizma, na kakovost spanja, na spolnost itd.

Melatonin se nahaja tudi v nekaterih živilih: banane, paradižnik, rjavi riž, ovseni kosmiči, koruza.

Za konec

zlata spirala za spanje

Meditacija za spanje

 • vodena meditacija Andreje Novak, ki jo lahko uporabljaš vsak večer
 • prejmeš jo takoj ob zaključenem nakupu
 • optimalna zaščita pred negativnimi vplivi in sevanji
 • materializacija med spanjem
 • za vitalne energije in globok spanec

Težave s spanjem so lahko moteče in imajo lahko negativen vpliv na tvoje vsakodnevno življenje. Vendar pa z razumevanjem vzrokov in uporabo praktičnih strategij ter nasvetov lahko dosežeš kakovosten spanec in izboljšaš svoje splošno počutje. Ne dovoli, da te težave s spanjem ovirajo pri doseganju tvojih ciljev in uživanju v življenju.

Srečno in sladke sanje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 60€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om