Izdelki za dvig vibracije in manifestacijo življenja, o kakršnem sanjaš.

Povežimo se

Mala šola kristalov: Uporaba kristalov za začetnike

Kristali so že tisočletja pomemben del številnih duhovnih in zdravilnih praks. S svojo lepoto in energijo so privlačni tako za tiste, ki iščejo lepoto, kot tudi za tiste, ki želijo izboljšati svoje zdravje in dobro počutje. V tem vodniku bomo raziskali najbolj priljubljene kristale in njihove učinke, pa tudi najboljše načine, kako jih uporabljati. Pravilna uporaba kristalov je namreč zelo pomembna, če želiš doseči pravi učinek.

Kaj so kristali?

Kristali so naravni minerali, ki imajo urejeno strukturo atomov in kristalno mrežo. Ti minerali se tvorijo pod zemeljsko skorjo in se lahko najdejo v različnih barvah in oblikah. Kristali imajo lahko tudi različne učinke na človeško telo in um, kar je razlog, da so bili uporabljeni v številnih zdravilnih in duhovnih praksah.

uporaba kristalov

Kako delujejo kristali?

Kristali delujejo na našo energijsko polje, ki obdaja naše telo, imenovanem aura. Ko se kristal postavi blizu telesa ali se ga nosi v žepu, njegova vibracija vpliva tako na auro kot čakre. Ta energija lahko pomaga pri uravnavanju energije v telesu, izboljšanju razpoloženja, zmanjšanju stresa in celo pri lajšanju fizičnih težav.

Kako izbrati kristal?

Pri izbiri kristala je pomembno upoštevati svoje potrebe in cilje. Vsak kristal ima svojo lastno energijo in učinek na telo, zato je pomembno izbrati tistega, ki je najbolj primeren za tvoje potrebe. Pri izbiri kristala upoštevaj njegovo barvo, obliko in učinke ter se poveži z njegovo energijo. Če te zanima več o tej temi, si preberi članek z naslovom Kako izbrati popoln kristal.

Najbolj priljubljeni kristali in njihovi učinki

KRISTALI

Kamena strela

Kristal kamena strela se uporablja za terapevtske namene, saj sprejema in daje energijo, jo čisti in nevtralizira. Vpliva na kronsko čakro. Uporablja se tudi za lajšanje stresa in izboljšanje splošnega počutja.

Odličen kristal kot podpora za:

 • poslovni uspeh,
 • otroke,
 • notranji mir.

Več o kameni streli.

Roževec

Roževec je znan po svojih pomirjujočih in ljubečih učinkih. Pomaga uravnavati srčni utrip, zmanjšuje stres in povečuje občutke ljubezni in sočutja.

Ker vpliva na srčno čakro je odlična podpora za:

 • otroke,
 • osebno zaščito,
 • notranji mir,
 • ljubezen, sprostitev in
 • zanositev.

Več o roževcu.

Ametist

Ametist je eden najboljših kristalov za lajšanje stresa in tesnobe. Pomaga tudi pri lajšanju glavobolov, nespečnosti in drugih fizičnih težavah.

Je odlična podpora za:

 • karierni uspeh in fokus,
 • samozavest,
 • notranji mir,
 • sprostitev,
 • premagovanje odvisnosti.

Več o ametistu.

Hematit

Hematit je kristal, ki pomaga pri uravnavanju energije v telesu, zmanjšuje negativno energijo in povečuje občutek moči in samozavesti ter pomaga pri prizemljevanju.

Področja, kjer te hematit podpira:

 • privlak blaginje,
 • karierni uspeh in fokus,
 • osebna zaščita.

Več o hematitu.

kristali

Citrin

Citrin je kristal, ki je znan po svojih učinkih na samopodobo in samozavest. Znan je kot kamen pozitivne energije, ki pomaga pri spodbujanju blaginje, kreativnosti in samozavesti.

Je odlična podpora za:

 • samozavest,
 • privlak blaginje,
 • otroke – za izboljšanje učnega uspeha.

Klikni za nakup citrina ali si preberi blog Kamen citrin: Privabi srečo in obilje v svoje življenje.

Žad

Žad je kristal, ki prinaša mir, modrost in ravnotežje. Zaradi svoje raznovrstnosti spada v isto skupino kakor diamant. Že od davnih časov se smatra za kraljevski kristal.

Je odlična podpora za:

 • notranji mir,
 • osebno zaščito.

Več o žadu.

Sodalit

Sodalit je znan kot kamen komunikacije, saj pomaga izboljšati komunikacijske spretnosti in povečati jasnost tvojih misli in govora.

Je odlična podpora za:

 • samozavest,
 • karierni uspeh in fokus.

Več o sodalitu.

Tigrovo oko

Tigrovo oko je kristal, ki ti pomaga zaščititi tvoje energije pred negativnimi vplivi okolja. Pomaga tudi pri obvladovanju strahov in tesnobe pri obvladovanju stresnih situacij.

Področja, kjer te podpira:

 • osebna zaščita,
 • notranji mir,
 • samozavest,
 • fokus.

Več o tigrovem očesu.

webinar vodnik po kristalih

Najboljši načini uporabe kristalov

Kristali so lahko odlični pripomočki za izboljšanje tvojega fizičnega, čustvenega, mentalnega počutja in vplivajo tudi na tvoj stik z Dušo in svetlobnimi energijami. Uporaba kristalov je lahko zelo različna. Poglejmo si nekaj najboljših in najpogostejših načinov uporabe kristalov:

Kristali za meditacijo

Kristali se pogosto uporabljajo v meditaciji za spodbujanje umirjenosti, jasnosti uma in notranje harmonije. Kako uporabljati kristal med meditacijo?

 •  Izberi kristal, ki najbolj vibrira s tabo (če se ne moreš odločiti ti priporočamo kristal za kronsko čakro)  ali vibrira s tvojim ciljem meditacije. Na primer, ametist pomaga pri umirjanju uma, roževec pri odpiranju srčne čakre, citrin pri aktiviranju veselja… Če se želiš osredotočiti na posamezno čakro izberi kristal za dotično čakro.
 • Najdi miren kotiček brez motenj.
 • Kristal imej v roki, ki ni tvoja dominanta roka.
 • Zapri oči in začuti delovanje kristala; kako te njegova vibracija zdravi in kako se zdravilni učinki širijo po telesu. Če izvajaš meditacijo za posamezno čakro začuti dogajanje v čakri, z notranjim očesom samo opazuj dogajanje in globoko dihaj.
 • Začuti svojo zbranost znotraj telesa in dovoli, da se dogaja sprostitev in zdravljenje.

Druga možnost je, da imaš izbran kristal v svojem meditacijskem kotičku (priporočamo ti, da imaš shranjenega na zlati spirali) da ti pomaga držati svetlobne energije. Če želiš, ti lahko ob nakupu kristala pri nas programiramo kristal za podporo pri meditaciji. Vabimo te, da si v zavihku meditacije pogledaš še ostale izdelke za meditacijo,

Zdravljenje s kristali

Kristali pomagajo zbuditi ravnovesje in harmonijo na vseh ravneh energijskega sistema, na fizičnem, čustvenem in mentalnem nivoju. Zato jih lahko uporabljaš za samozdravljenje, aktiviranje energij v tebi. Skrbeti moraš, da so kristali čisti, oz. da jih po uporabi  vedno prečistiš. Samo spiranje pod tekočo vodo ni dovolj, sploh če so tvoje težave že fizične, zato svetujemo za čiščenje redno uporabo zlate spirale.

V trgovini Angelca smo za namen zdravljenja s kristali pripravili prav poseben set kristalov za 7 čaker, ki je idealen za zdravljenje. Zraven ti priporočamo tudi nakup zlate spirale, da bodo tvoji kristali vedno čisti.

Komplet kristalov po čakrah lahko uporabiš na več načinov:

 • Položiš jih na vseh 7 čaker, začneš pri korenski čakri, nadaljuješ na  spolno, solarni pleksus, srčno, grleno, čelno in  kronsko čakro (ob nakupu seta prejmeš točna navodila kam položiti kateri kristal). To narediš kot obred, meditacijo. Polagaš jih počasi, vsakega položiš z namenom, da prečisti in aktivira čakro, na katero ga položiš, ter da vse, kar potegne nase zadrži, dokler kristal ne gre na čiščenje. Tako počivaš od pol ure do 45 minut, s pozornostjo na sebi in opazuješ, kaj se dogaja s tvojimi energijami.
 • Če težave dela ena čakra si lahko položiš kristal samo na to čakro z namenom zdravljenja, aktiviranja, prav tako počivaš s pozornostjo na svojem počutju vsaj 30 minut, to lahko narediš večkrat, tudi čez noč.
 • Iz kompleta lahko uporabiš tudi posamezne kristale kot podporo. Na primer v primeru govornega nastopa vzameš kristal za grleno čakro v žep, ga občasno stisneš v dlan z namenom, da te pri nastopu podpre in dvigne tvojo vibracijo.
zdravljenje s krstali

Kristali kot nakit

Uporaba kristalov kot nakit je zelo pogosta. Na ta način lahko kristal nosiš ves dan in izkoristiš njegove zdravilne lastnosti. Poglej si bogato ponudbo obeskov iz kristalov in izberi tistega, ki te najbolj privlači. Ne spreglej obeskov po horoskopskih znamenjih, ki so tudi uporabno darilo za tvoje najdražje. Pri nas so vsi obeski energijsko čisti, ti pa kljub temu priporočamo čiščenje redno čiščenje kristala, ki ga nosiš na telesu. Zvečer ga lahko odložiš na zlato spiralo, vsake toliko pa ga spereš tudi pod hladno vodo. Poglej si več o čiščenju kristalov v blog zapisu Svet kristalov – pomembnost čiščenja kristalov.

Kristali in feng shui

Kristali so v feng shuiju pogosto uporabljajo kot orodje za uravnoteženje energije v prostoru. Kristali imajo določene lastnosti, ki lahko pomagajo uravnotežiti energijo v prostoru, odvisno od njihove barve, oblike in sestave.

Ena od najpogostejših uporab kristalov v feng shuiju je njihova uporaba za čiščenje in uravnoteženje energije v prostoru. Kristali se lahko postavijo na mesta, kjer se kopiči negativna energija, kot so na primer vogali prostorov, okna ali vrata. Kristali naj bi pomagali pri odstranjevanju negativne energije iz prostora in s tem pripomogli k boljšemu pretoku pozitivne energije.

Poleg tega se lahko kristali uporabljajo tudi za uravnoteženje določenih elementov v prostoru. Na primer, kristali zemeljskih barv, kot je jaspis, se lahko uporabijo za uravnoteženje elementa zemlje, medtem ko kristali modre barve, kot je na primer lapis lazuli, se lahko uporabijo za uravnoteženje elementa vode.

Kristali se lahko uporabijo tudi za aktiviranje določenih področij v prostoru, kot so denimo ljubezen in odnosi, kariera ali denar. Na primer, roževec se lahko uporabi za aktiviranje področja ljubezni in odnosov, medtem ko se kristal žad lahko uporabi za aktiviranje področja za obilje.

Vendar pa je pri uporabi kristalov v feng shuiju pomembno upoštevati njihove lastnosti in jih uporabljati na pravi način, da ne bi prišlo do neravnovesja energije v prostoru. Pri izbiri kristalov za uporabo v feng shuiju se je zato priporočljivo posvetovati s strokovnjakom za feng shui ali narediti lastne raziskave o učinkih kristalov. Ker je eno od področij našega delovanja tudi feng shui, saj Angelca deluje pod okriljem Andreje Novak, ki je strokovnjak na področju energij prostora in feng shuja (tudi celotna ekipa trgovine Angelca je oborožena s feng shui znanjem), nas lahko vedno pokličeš ali pogledaš kristale, ki ti jih priporočamo v kategoriji zaščita za dom.

kristali in feng shui

Kristali za vedeževanje, iskanje sevanj…

Kristale lahko uporabljaš tudi za napovedovanje prihodnosti, iskanje sevanj…

V trgovini Angelca dobiš različna nihala, ki ti pri tem pomagajo. Prebrskaj po kategoriji nihala.

Kako nihalo uporabljaš?

Nihalo držiš v rokah, medtem ko se z mislimi osredotočaš na vprašanje ali situacijo, o kateri želiš izvedeti več informacij. Pomembno je, da imaš pozornost samo na vprašanje. Nihalo ti bo s smerjo nihanja podal odgovor na tvoje vprašanje. Ob nakupu nihala pri nas prejmeš točna navodila, kako nihalo uporabljati. Pomembno je namreč, da se z nihalom “dogovoriš”, kako bosta sodelovala.

Vendar pa je pomembno opozoriti, da napovedovanje prihodnosti ni zanesljivo in da ima vsak posameznik svoje lastne odločitve in svobodno voljo. Kristali in druge metode napovedovanja prihodnosti se lahko uporabljajo le kot orodje za pridobivanje informacij in navdiha ter ne smejo nadomeščati lastnih odločitev in zdrave pameti.

Kristali za lepoto

uporaba kristalov

Kristali se lahko uporabljajo tudi za pomlajevanje in aktiviranje in dobrega počutja.

Nekateri kristali imajo namreč značilnosti, ki spodbujajo občutek umirjenosti, notranjega miru in sprostitve, kar lahko posledično vpliva na videz kože in splošno počutje. Kristali ti tako pomagajo, da lahko tvoja notranja lepota zasije v vsej veličini.

V Angelci imamo za pomlajevanje dva kristala:

Masaža obraza namreč izboljša tonus kože in zmanjša videz gubic. Uporabo valjčka in masažne ploščice si poglej na posameznem izdelku. Oba kristala najdeš tudi v Angelcinih setih naravne kozmetike Zeleno zlato. Naša naravna kozmetika ima namreč aromaterapevtski učinek in deluje tudi na eterično telo. Magnetni privlak se namreč skriva v tvoji eteriki in kombinacija naše kozmetika in kristala je prav magična.

Kako pa ti uporabljaš kristale? Veseli bomo tvoje povratne informacije.

Pogosta vprašanja o kristalih

Kako dolgo je treba uporabljati kristale, da se opazi učinek?

Odvisno je od posameznika in njegovih potreb. Nekateri opazijo učinke takoj, medtem ko drugi potrebujejo daljšo uporabo kristala.

Kje lahko kupim kristale?

Kristale lahko kupite v specializiranih trgovinah z minerali ali na spletu. Pri nas se ukvarjamo s kristali že več kot 20 let (začeli smo z uporabo kristalov za terapevtske namene) zato so vsi kristali, ki jih lahko kupiš pri nas, preverjene kvalitete in energijsko čisti, kaj je ključno za uspešno uporabo kristala.

Ali je treba kristale očistiti?

Da, kristale je treba očistiti pred prvo uporabo in nato vsaj enkrat na mesec. Razen če jih kupiš pri nas, saj so vsi naši kristali energijsko čisti. Če te zanima več o čiščenju kritalov si poglej blog zapis: Svet kristalov – pomembnost čiščenja kristalov.

Kateri kristal je najboljši za zmanjševanje tesnobe?

V primeru da čustvenih težav ti priporočamo roževec, v primeru stresa ti priporočamo ametist ali sodalit. Poglej si naše žepne kamne ali sete kristalov za lažjo odločitev.

Kako izbrati pravi kristal zase?

Pri izbiri kristala je pomembno, da poslušaš sebe in izbereš tistega, ki te najbolj pritegne. Lahko pa tudi povprašaš za mnenje strokovnjaka – piši nam na info@angelca.si

Zaključek

Kristali so pomemben del številnih duhovnih in zdravilnih praks že tisočletja. Uporaba kristalov lahko pomaga pri izboljšanju zdravja in dobrega počutja, zmanjševanju stresa in tesnobe ter povečanju pozitivne energije. Pri izbiri kristala je pomembno upoštevati svoje potrebe in cilje ter se povezati z njegovo energijo.

Želimo ti, da ti pravilna uporaba kristalov pomaga do tvojega optimalnega počutja,

Trgovina Angelca

Dodaj odgovor
Spoštovani obiskovalec/obiskovalka spletne strani! Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini je mogoče oceniti z ocenami. Oceno je možno podati brez prijave v račun v spletni trgovini. Oceno lahko odda vsak uporabnik spletne strani, vendar pa bodo prikazane le tiste ocene, ki bodo preverjene, da so kupile izdelek in zavedene kot kupec posameznega produkta. Prikazane so torej zgolj ocene potrošnikov, ki so izdelke tudi dejansko kupili. Na ta način je zagotovljena resničnost in pristnost ocen podanih s strani kupcev. Da se ocena lahko odda mora kupec za izdelek na spletni strani najprej vnesti: (i) njegovo mnenje; (ii) naziv (poljubno ime, ki bo prikazano na spletni strani ob oceni), (iii) veljaven elektronski naslov, ki pa ne bo objavljen ampak je na voljo samo upravljalcu spletne strani za preverbo podatkov o kupcu ter zagotavljanju pristnosti ocene in (iv) številko računa oziroma naročila (ki jo vpiše v rubriko: *Vaše mnenje), ki pa prav tako ne bo prikazana in je namenjena zgolj verifikaciji kupca. Po preverjanju s strani upravljalca spletne strani so objavljene vse ocene, ne glede na izražanje pozitivnih ali negativnih lastnosti in mnenja o izdelku. Ocene so podane izključno s strani dejanskih kupcev in niso na nikakršen način sponzorirane. Mnenja, ki bodo vsebovala žaljivo ali sovražno vsebino (kletvice, rasizem, spodbujanje k sovraštvu ipd.) do drugih posameznikov, stvari ali čutečih bitij ne bodo javno objavljena.

Blago oziroma posamezni izdelek je možno oceniti od 1 do 5 zvezdicami v sekciji »Vaša ocena«. Pri čemer 1 zvezdica predstavlja najnižjo oceno in peta zvezdica najvišjo oceno. . Ob oddaji ocene ocena z zvezdicami ni obvezna, v kolikor je ocena zapisana v polju Podaj mnenje v sekciji »Vaše mnenje«, ki je obvezno polje, brez katerega se ocene blaga ne da oddati. Povprečna ocena (povprečje vseh oddanih ocen posameznega izdelka od 1 do 5) je prikazana na produktni in drugih straneh, kjer je izdelek izpostavljen, in sicer ob nazivu izdelka. Komentarji skupaj s posameznimi ocenami pa so prikazani pod posameznim produktom na strani, ki je namenjena temu produktu. Menja oziroma ocene so razvrščene po datumu oddaje, od najstarejšega do najnovejšega.

Oceno lahko poda tudi kupec, ki je izdelek kupil v naši fizični poslovalnici: "Trgovina Angelca", ki se nahaja na naslovu: Šlandrov trg 21, 3310 Žalec v Sloveniji. V primeru oddaje mnenja na spletni strani mora kupec na koncu mnenja dopisati (v rubriko *vaše mnenje) še s številko računa oziroma naročila za posamezni izdelek. Na podlagi številke računa bomo nato z vpogledom v lastne evidence računov verificirali kupca, ki je nek izdelek tudi dejansko kupil, saj razpolaga z računom za nakup tega izdelka. V primeru, da kupci, ki so izdelek kupili v naši fizični poslovalnici ali spletni trgovini (in njihovega nakupa ne bo mogoče verificirati), številke računa oziroma naročila pri oddaji ocene niso navedli, jih bomo prek elektronskega naslove info@angelca.si kontaktirali in opozorili, da nam lahko skladno s Pogoji poslovanja zaupajo oziroma pošljejo še številko računa oziroma naročila, saj sicer njihova ocena sicer ne bo javno objavljena. Ob objavi mnenja, bomo številko računa oziroma naročila odstranili in jo vodili v lastnih evidencah. Več o uporabi predmetne spletne strani in oddaji mnenj, si lahko preberete tudi v Pogojih poslovanja, ki so dostopni s klikom na naslednjo povezavo: Pogoji poslovanja spletne strani .

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 60€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om


.