Izdelki za dvig vibracije in manifestacijo življenja, o kakršnem sanjaš.

Povežimo se

Mala šola kristalov: Pomembnost čiščenja kristalov

Kristali imajo veliko večjo moč, kot si človek predstavlja na splošno. Mnoga stara ljudstva so jih uporabljala za prehode med dimenzijami in v druge za nas magične namene. Kristali lahko aktivirajo, stopnjujejo in povečajo vse, s čimer so povezani, kadar jih uporabljamo zavestno in pravilno. Sem spada tudi čiščenje kristalov. Vsak kristal je edinstven, vsebuje posebno sporočilo in ima svojo lastno frekvenco. Kristale na splošno cenimo kot predmete, ki izžarevajo moč in lepoto. Stari so na stotine milijonov let. Nastali so globoko v zemlji. Besedo kristal z lahkoto razumemo v številnih jezikih – izhaja iz grške besede »kristallos«, ki pomeni led.

Kristal je izraz, ki se na splošno uporablja za vse vrste mineralov, za katere sploh ni nujno, da so kristali. Četudi niso kristali, imajo minerali enako odzivnost kot kristali. Kristali imajo različne stopnje prosojnosti in različne barve, včasih tudi primesi, to vse ustvarja različne frekvence kristalov.

Vsak človek se na kristale odziva drugače. Da pa je delovanje kristala na človeka in prostor dobrodejno in krepčilno, pa mora biti kristal sam po sebi čist, kar dosežemo na način, da upoštevamo nivoje energij, ki vplivajo na kristal.

Tehnike čiščenje kristalov

Čiščenje kristalov je pomembna praksa za vsakogar, ki dela s temi močnimi orodji za zdravljenje, meditacijo in duhovno rast.

Kristali se lahko čez čas napolnijo z negativno energijo ali izgubijo svojo naravno vibracijo, kar lahko vpliva na njihovo učinkovitost. Čiščenje kristalov pomaga odstraniti negativno energijo ali nečistoče ter obnovi njihovo naravno vibracijo, kar jim omogoča, da delujejo na najvišji ravni.

Obstaja veliko različnih metod za čiščenje kristalov, vsaka s svojimi edinstvenimi koristmi in nameni. Razumevanje, kako pravilno očistiti vaše kristale, je bistveni del dela z njimi in ti lahko pomaga, da izkoristiš največ iz svoje prakse zdravljenja s kristali. Poglejmo si 3 različne tehnike čiščenja kristalov in razjasnimo še nejasnost glede čiščenja kristalov ob polni luni.

Čiščenje kristalov ob polni luni – DA ali NE

Na internetu so se razširila določena navodila, ki so iz vidika kvalitete kristalov sporna. Tako ne velja splošno prepričanje, da je potrebno kristale dajati ven ponoči v času polne lune. To prepričanje je namreč poškodovalo številne kristale na način, da so se v njihovo energije naselili elementarji in entitete – energijski mrčes, ki uspešno uporabijo kristale za svoj dom in s tem pridobijo na moči, da zasvojijo energije prostora in človeka. Kristale, ki imajo v sebi energijske parazite težko očistimo, do sedaj smo ugotovili, da ima pri tem največje uspehe čiščenje z Zlato spiralo.

Čiščenje kristalov z zlato spiralo

Kristali iz trgovine Angelca so kakovostni in programirani, zato jih ni potrebno posebej čistiti, saj se očistijo sami. Kljub temu ti priporočamo, da kristale hraniš na zlati spirali.

Zlata spirala je zelo učinkovita pri čiščenju kristalov. Na ta način se kristali povežejo s svojim pra-izvorom, s kamninami, iz katerih izhajajo. S tem podstavkom (zlato spiralo) se izbrišejo vsi programi in vse informacije, ki jih je človek zapisal v kristal in niso v podporo harmoniji posameznikovega življenja.

Kako jo uporabljati:

 • kristal postavi na ZLATO SPIRALO vsaj za 5 minut, da se kristal prečisti in sprejme povezavo s svojim virom. Lahko pa imaš kristale na zlati sprirali cel čas. V tem primeru ti priporočamo nakup zlate spirale v večji dimenziji

Čiščenje kristalov v hladni vodi

 • kristale držiš pod tekočo vodo, pri tem si predstavljaš, da jih pereš pod svežim slapom v naravi, da jim dodaš moč Narave,
 • lahko jih za nekaj minut namočiš v mirujočo mineralno vodo ali pa navadno vodo, kateri se doda ščepec soli, saj ima ta očiščevalne lastnosti (sol in voda koristita večini kristalov, ne pa vsem, na nekatere namreč sol deluje razdiralno).

Čiščenje z dimljenjem s kadilom

 •  drži jih v roki, vse skupaj ali vsakega posebej, in jih ponesi skozi dim gorečih zelišč, kot sta žajbelj ali limonska trava, ali skozi dim naravnega kadila,
 • pri tem si zbran-a v mislih, da se z dimom očistijo vse nalepljene energije na kristal in da postaja čist v svoji izvorni obliki.

Kristali in čakre

Barve nekaterih kristalov ustrezajo barvam čaker in jih tudi uravnavajo. Zato smo jih pripravili v poseben paket za čakre. Poglej si tudi blog zapis Kaj pomenijo barve.

Več o zdravljenju s kristali pa si preberi v zapisu Uporaba kristalov za začetnike.

Želimo ti uspešno čiščenje kristalov. ✨✨✨

webinar vodnik po kristalih

Namaste,

Trgovina Angelca

2 comments

 1. Pozdravljeni,
  berem in berem in sem kar zmedena glede ciscenja kristalov. Zanimam se za obesek, ki je namenjen levom in seveda za zlato spiralo. Nisem mogla razbrati, ali se mora cistiti ta kamen, ali ne. Ali ga lahko nosim cel dan, tudi ponoci ali ga vsak dan naj polozim na zlato spiralo??Manjkajo podrobnejse informacije, zato Vam pisem in upam, da mi boste lahko dali odgovor! Tudi moj 11 letni sin je dobil kar nekaj kamnov od svoje babice. A se zlata spirala lahko uporablja tudi za kamne drugih oseb ali je namenjena samo za doloceno osebo? Lepo prosim za odgovor, zelim Vam pa tudi lepe, sproscujoce velikonocne praznike!Najlepsa hvala in lep pozdrav!D.H.

  1. Angelca

   Doris pozdravljeni! Vsi naši kristali so energijsko čisti in programirani, da se čistijo vsako noč. Dodatno čiščenje naših kristalov tako ni nujno potrebno, je pa vedno koristno, če kristal položite na zlato spiralo, kadar se vam veliko dogaja (čustveno, fizično), kristali namreč nase vežejo energijo in zlata spirala še hitreje očisti kristal. Obesek lahko nosite ves čas, če vas moti, pa ga čez noč ali med športom snamete. Nadvse pa je koristno, da na zlato spiralo za čiščenjne položite tudi ostale kristale, ki jih imate, sploh, če jih že dolgo niste očistili. Zlata spirala nase ne veže nobenih energij ravno nasprotno, ves čas jih čisti, zato jo lahko uporabljate za čiščenjne vseh kristalov ali nakita, tudi od drugih družinskih članov. Lep pozdrav!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za dostavo v Sloveniji za vsa naročila v vrednosti nad 60€.

PRODAJNO MESTO

Vabljeni v našo trgovino v Žalcu, Šlandrov trg 21, 3310 Žalec.

PROIZVEDENO V SLO

Da zagotavljamo, da je kakovost izdelkov na najvišjem možnem nivoju.

VAREN NAKUP

Hitro in varno nakupovanje preko spleta s PayPal-om