MAP beljakovine

48,99

MAP beljakovine so odličen prehramben dodatek, saj predstavljajo optimalno kombinacijo aminokislin. Vsebujejo vseh 8 esencialnih aminokislin – gradnikov beljakovin – rastlinskega izvora, ki jih moramo pridobiti s hrano

Še posebej se priporočajo za starejše, vegane, vegetarijance, športnike. Za izboljšanje prehrane in počutja.

Vsebina: 120 tablet

(2 mnenji strank)

Brezplačna dostava po Sloveniji za vsa naročila nad 60€.

  • Hitra dostava
  • Izdelano z ljubeznijo
Varen nakup

MAP beljakovine MAP® (Master Amino Acid Pattern) so prehransko dopolnilo, ki vsebujejo vseh 8 esencialnih aminokislin – gradnikov beljakovin – rastlinskega izvora, ki jih moramo pridobiti s hrano.

MAP beljakovine MAP® so patentirane

V steklenički je 120 tablet po 1 g. Vsaka tableta vsebuje esencialne aminokisline v patentirani sestavi MAP® (US Patent # 5.132.113).

Zakaj je MAP beljakovine smiselno dovajati v telo kot prehrambeni dodatek?

Beljakovine so zelo pomembne. Niso le gradniki mišic; vsi encimi in hormoni so beljakovine, prav tako hemoglobin, imunoglobulini (imunski sistem), brez njih ni trdih kosti. Dobimo jih s hrano, zlasti z mesom, jajci, mlekom, sojo in drugimi stročnicami.

Žal pa so beljakovine težko presnovljive. Prebavni organi potrebujejo najmanj tri ure, da jih razgradijo na njihove osnovne sestavine – aminokisline. Problem se nadaljuje v v celični presnovi: več kot polovica aminokislin celice običajno ne izkoristijo za izgradnjo lastnih beljakovin. Telo jih razgradi in spremeni v toksične dušične odpadke, ki zelo obremenjujejo jetra in ledvice.

Neto izkoristek beljakovin (NNU – Net Nitrogen Utilisation) je odvisen od razmerja med osmimi esencialnimi aminokislinami, ki jih naše telo ne more ustvariti. Najvišji je pri kokošjih jajcih (48%) in pri mesu (32%) (INCR 2003). Toda zaradi več razlogov dandanes tudi glavni tok prehranske znanosti priporoča zmernost pri uživanju mesa (BF 1997).

Uživanje beljakovin rastlinskega izvora je varnejše, a njihov izkoristek ne presega 18%. Zato z veganstvom in vegetarijanstvom tvegamo beljakovinsko podhranjenost. Pri vseh vrstah beljakovinskih živil pa je toksičnih odpadkov zelo veliko. To ni problem, dokler smo mladi in so izločala krepka. S staranjem pa se zmogljivost prebavil in izločal zelo zmanjša; podobno je pri bolnih, okrevajočih in splošno ošibelih. Športniki, nosečnice inn doječe matere imajo največjo potrebo po beljakovinski hrani, kar pa lahko preobremeni njihova izločala.

Dopolnila tipa OKA (opimalna kombinacija aminokislin), kar je slovenska inačica angleške kratice MAP, pa proizvedejo tako, da s pomočjo fermentacije pridobijo esencialne aminokisline (te torej niso živalskega izvora) in jih sestavijo v prehranski dodatek, ki omogača kar 99% NETO IZKORISTEK (Luca-Moretti 1998). Presnovnih odpadkov skoraj ni (1%).”  VIR: Optimizacija beljakovinske prehranes prehranskimi dopolnili tipa OKA, Povzetek raziskav, Dr. Iztok Ostan

Sestavine tablete

Vsebuje le beljakovine oziroma njihove sestavine – aminokisline. V 1 g MAP® je naslednja količina posameznih aminokislin:

Sestava MAP:

Hranilna vrednost: 4 kcal (17 kJ)
Sestava MAP – 1g beljakovin vsebuje:
L-Levcin 0,2 g
L-Valine 0,16 g
L-Izolevcin 0,15 g
L-Lizin 0,14 g
L-Fenilalanin 0,13 g
L-Treonin 0,11 g
L-Metionin 0,06 g
L-Triptofan 0,04 g

Neto teža: 120 g (120 tablet)

MAP® ne vsebuje maščob, natrija, kvasa, glutena, soje, žitaric, riža, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov, vezivnih snovi, mlečnih izdelkov ali hrane živalskega izvora. Vsebuje torej samo navedene aminokisline. Proizvajalec kombinira povsem očiščene aminokisline (v kristalni obliki).

Priporočena uporaba

Proizvajalec priporoča uživanje 3-5 tablet MAP® dnevno, če uporabljamo MAP® za dopolnjevanje običajne prehrane.
Pri športu je priporočljivo užiti 5-10 tablet MAP® 30 minut pred telesno aktivnostjo ali kot priporoča zdravnik.

Ne prekoračiti dnevno priporočenih količin MAP beljakovin. MAP® je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za zdravo uravnoteženo prehrano.

Proizvedeno v EU.

.

..

V naši ponudbi najdete tudi odlične probiotike Vita Biosa in živo vodo MegaHydrate.

Dodatne informacije

Teža 159 g

Sestavine

2 mnenji za MAP beljakovine

  1. Nataša

    Zelo priporočam, jaz sem si s tem pomagala ob izčrpanosti po bolezni, po večjem naporu. Že po prvih odmerkih sem imela več energije. Mam smo ga dali, ko je po cepljenju postajala čedalje šibkejša, ni mogla več hoditi krajše razdalje, padla je v depresijo. Sprememba po jemanju je bla očitna.

  2. Nataša

    Zelo priporočam, jaz sem si s tem pomagala ob izčrpanosti po bolezni, po večjem naporu. Že po prvih odmerkih sem imela več energije. Mam smo ga dali, ko je po cepljenju postajala čedalje šibkejša, ni mogla več hoditi krajše razdalje, padla je v depresijo. Sprememba po jemanju je bla očitna. V nekaj dneh je imela več energije , začela je ponovno hoditi v gozd, na sprehode.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja