Magnezijev klorid

14,99

☑️ ena izmed oblik magnezija

☑️ mineral v prahu

☑️ prehransko dopolnilo

☑️ vsebina: 454 g

☑️ 275 odmerkov –  1,65 g na dan

☑️ proizvedeno v Evropski uniji

 

Brezplačna dostava po Sloveniji za vsa naročila nad 60€.

 • Hitra dostava
 • Izdelano z ljubeznijo
Varen nakup

Mineral magnezij v obliki magnezijevega klorida heksahidrata

Magnezijev klorid (MgCl2) je ena od oblik magnezija, ki jih je dovoljeno uporabljati v živilih, vključno s prehranskimi dopolnili. Prah magnezijevega klorida je priljubljen tudi za pripravo magnezijevega olja za uporabo na koži ali magnezijeve kopeli.

Magnezij je mineral, ki je ključen za delovanje telesa, saj prispeva k delovanju živčnega sistema in mišic, pa tudi sproščanju energije pri presnovi, ohranjanju zdravih kosti … Gre za četrti najpogostejši kation v človeškem telesu; 30% se ga nahaja v mišičevju in 60% v skeletu.

Prednosti magnezijevega klorida proizvajalca HeilTropfen:

 • magnezijevi kristali v obliki prahu,
 • magnezijev klorid lahko uporabite za različne namene: za pripravo prehranskega dopolnila v obliki napitka, za pripravo kopeli ali magnezijevega olja (glej zaviheh uporaba),
 • če ga uporabite za prehransko dopolnilo zadostuje za kar 275 priporočenih dnevnih odmerkov, 
 • brez aditivov, glutena, soje, sladkorja, mlečnih izdelkov, kvasa,
 • priročna embalaža.

Dobro je vedeti

 • magnezij prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
 • magnezij prispeva k ravnotežju elektrolitov,
 • magnezij prispeva k sproščanju energije pri presnovi,
 • magnezij prispeva k delovanju živčnega sistema,
 • magnezij prispeva k delovanju mišic,
 • magnezij ima vlogo pri sintezi beljakovin,
 • magnezij prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,
 • magnezij prispeva k ohranjanju zdravih kosti,
 • magnezij prispeva k ohranjanju zdravih zob,
 • magnezij ima vlogo pri delitvi celic.

Proizvajelec

Heiltropfen je priznana britanska blagovna znamka izdelkov za wellness, zdravje in gospodinjstvo. V svoji ponudbi nudi izdelke vrhunske kvalitete, proizvedene v Evropski uniji.

Heiltropfen blagovna znamka je poznana predvsem po zeolitu, DMSO-ju, lugolovi raztopini in magnezijevem kloridu.

Dodatne informacije

Teža525 g

Uporaba

Raztopina za pitje

Zmešajte 33 g prahu z 1 l prekuhane in ohlajene vode. Spijte 50-100 ml raztopine na dan.

Priporočeni dnevni odmerek: 1,65 g prahu oz. 50 ml raztopine na dan. Priporočeni dnevni odmerek vsebuje 197 mg magnezija, kar je 53% priporočenega dnevnega vnosa v skladu z Uredbo (EU) 1169/2011.

Magnezijevo olje

Magnezijevo olje je močno koncentriran magnezijev klorid v tekoči obliki. Magnezijevo olje se imenuje zaradi svoje mastne strukture. Pripravite ga lahko tako da magnezijev klorid v prahu zmešate z destilirano ali deminerilizirano vodo v razmerju 3:2 (2 merici vode in 3 merice magnezijevega klorida).

Za lažjo uporabo lahko magnezijevo olje shranite v steklenički z razpršilom. 10-15x dnevno razpršite na kožo nad mišicami ali pod pazduho.

Magnezijeva kopel

Magnezijevo kopel si pripravite tako, da prah magnezijeve klorida raztopite v mlačni vodi. Za običajno kopel zadostuje 1/2 lončka. Kopel naj traja najmanj 20 minut.

Pripravite si lahko različno koncentracijo, odvisno od namena. Najpogosteje se priporoča od 0,5 – 3% koncentracija, kar pomeni od 50-300 g v 10 litrov vode. Priljubljena je zlasti kopel za noge. 

Opozorilo: Izbira načina in namena uporabe je lastna odgovornost uporabnika. Hranite v temnem in suhem prostoru med 12-23 stopinj celzija. V kolikor se strdi, ga pred uporabo razdrobite.

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ne uporabljajte, če ste noseči ali dojite, ter v primeru da uživate zdravila ali imate zdravstveno stanje. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali pooblaščeno osebo z licenco MZ RS. Ni primerno za otroke. Izdelek ni namenjen diagnozi, zdravljenju ali preventivi katerekoli bolezni. Ne uporabljajte, če je varnostni pečat na embalaži zlomljen ali odstranjen.

Sestavine

Sestavine: magnezijev klorid, voda.

Neto količina:  454 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Magnezijev klorid”
Spoštovani obiskovalec/obiskovalka spletne strani! Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini je mogoče oceniti z ocenami. Oceno je možno podati brez prijave v račun v spletni trgovini. Oceno lahko odda vsak uporabnik spletne strani, vendar pa bodo prikazane le tiste ocene, ki bodo preverjene, da so kupile izdelek in zavedene kot kupec posameznega produkta. Prikazane so torej zgolj ocene potrošnikov, ki so izdelke tudi dejansko kupili. Na ta način je zagotovljena resničnost in pristnost ocen podanih s strani kupcev. Da se ocena lahko odda mora kupec za izdelek na spletni strani najprej vnesti: (i) njegovo mnenje; (ii) naziv (poljubno ime, ki bo prikazano na spletni strani ob oceni), (iii) veljaven elektronski naslov, ki pa ne bo objavljen ampak je na voljo samo upravljalcu spletne strani za preverbo podatkov o kupcu ter zagotavljanju pristnosti ocene in (iv) številko računa oziroma naročila (ki jo vpiše v rubriko: *Vaše mnenje), ki pa prav tako ne bo prikazana in je namenjena zgolj verifikaciji kupca. Po preverjanju s strani upravljalca spletne strani so objavljene vse ocene, ne glede na izražanje pozitivnih ali negativnih lastnosti in mnenja o izdelku. Ocene so podane izključno s strani dejanskih kupcev in niso na nikakršen način sponzorirane. Mnenja, ki bodo vsebovala žaljivo ali sovražno vsebino (kletvice, rasizem, spodbujanje k sovraštvu ipd.) do drugih posameznikov, stvari ali čutečih bitij ne bodo javno objavljena.

Blago oziroma posamezni izdelek je možno oceniti od 1 do 5 zvezdicami v sekciji »Vaša ocena«. Pri čemer 1 zvezdica predstavlja najnižjo oceno in peta zvezdica najvišjo oceno. . Ob oddaji ocene ocena z zvezdicami ni obvezna, v kolikor je ocena zapisana v polju Podaj mnenje v sekciji »Vaše mnenje«, ki je obvezno polje, brez katerega se ocene blaga ne da oddati. Povprečna ocena (povprečje vseh oddanih ocen posameznega izdelka od 1 do 5) je prikazana na produktni in drugih straneh, kjer je izdelek izpostavljen, in sicer ob nazivu izdelka. Komentarji skupaj s posameznimi ocenami pa so prikazani pod posameznim produktom na strani, ki je namenjena temu produktu. Menja oziroma ocene so razvrščene po datumu oddaje, od najstarejšega do najnovejšega.

Oceno lahko poda tudi kupec, ki je izdelek kupil v naši fizični poslovalnici: "Trgovina Angelca", ki se nahaja na naslovu: Šlandrov trg 21, 3310 Žalec v Sloveniji. V primeru oddaje mnenja na spletni strani mora kupec na koncu mnenja dopisati (v rubriko *vaše mnenje) še s številko računa oziroma naročila za posamezni izdelek. Na podlagi številke računa bomo nato z vpogledom v lastne evidence računov verificirali kupca, ki je nek izdelek tudi dejansko kupil, saj razpolaga z računom za nakup tega izdelka. V primeru, da kupci, ki so izdelek kupili v naši fizični poslovalnici ali spletni trgovini (in njihovega nakupa ne bo mogoče verificirati), številke računa oziroma naročila pri oddaji ocene niso navedli, jih bomo prek elektronskega naslove info@angelca.si kontaktirali in opozorili, da nam lahko skladno s Pogoji poslovanja zaupajo oziroma pošljejo še številko računa oziroma naročila, saj sicer njihova ocena sicer ne bo javno objavljena. Ob objavi mnenja, bomo številko računa oziroma naročila odstranili in jo vodili v lastnih evidencah. Več o uporabi predmetne spletne strani in oddaji mnenj, si lahko preberete tudi v Pogojih poslovanja, ki so dostopni s klikom na naslednjo povezavo: Pogoji poslovanja spletne strani .

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja